0

Liikkuminen yhdistää ihmisiä

Eteläsavolainen liikunta- ja urheiluväki kokoontui viikko sitten maakunnalliseen Urheilugaalaan Mikkeliin. Tapahtumassa palkittiin ja muistettiin kymmeniä liikkujia, urheilijoita ja yhdistyksiä.
Myös Puruveden alueelle tuli palkintoja, ja hyväksi esimerkiksi arkielämän aktiivisuudesta sopivat enonkoskelaiset Joo ja Esko Malmstedt, jotka valittiin Enonkosken Vuoden liikuttajiksi.
Gaalan puheissa muistutettiin paristakin tärkeästä seikasta. Liikkumisen – tai liikkumattomuuden – kansantaloudelliset vaikutukset ovat huikean suuret yhteiskunnalle.
Fyysisen aktiivisuuden vähyys on nykytutkimusten mukaan ylipainoa ja tupakointiakin merkittävämpi terveyttä uhkaava riskitekijä.
Jos ihminen ei liiku, se maksaa suuret summat rahaa. Liikkuva ihminen tulee yhteiskunnallekin halvemmaksi puhumattakaan siitä, että liikkuva ihminen elää usein monin muinkin tavoin aktiivista elämää.
Liikunta, urheilu ja liikunnan järjestötoiminta myös yhdistävät hyvin laajasti eri-ikäisiä ihmisiä.
Etelä-Savossa toimii lukuisa määrä urheiluseuroja, jotka liikuttavat tuhatmäärin eri-ikäisiä ihmisiä joko suoraan urheilussa tai erilaisissa tukitoiminnoissa.
Harrastus vie ihmisiä yhteen ja tutustuttaa heitä toisiinsa. Etelä-Savossakin monasti liikuntaväki tuntee toisensa ja ihmiset kokevat harrastuksen kautta yhteenkuuluvaisuutta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...