0

Järviluonnon ja kalastuksen näyttelyaihio työn alle – Järvikalastus- ja vesimuseosäätiö tekee apurahan turvin käsikirjoituksen uudelle näyttelylle

Suomen järvikalastusmuseo kuopattiin vuosikymmenten aikana muotoutuneessa kuosissaan viime kesänä. Romu-Heikin talossa Kerimäellä ollut näyttely purettiin ja esineistö siirrettiin varastoihin.
Ajatus järviluonnon ja kalastuksen historian ja nykyisyyden konkreettisesta vaalimisesta on silti vielä hengissä.
Museo- ja näyttelyvisio sai uuden henkäyksen purjeisiinsa joulukuussa, kun savonlinnalainen Elma, Eino ja Veikko Jumppasen säätiö myönsi Suomen järvikalastus- ja vesimuseosäätiölle 10 000 euron apurahan Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Apuraha on myönnetty Pihlajaveden ja Puruveden vesialueita koskevaan tutkimukseen, joka sovelletaan museo- ja tiedenäyttelyksi.
Päätöksen mukaan painopistealueina ovat Pihlajaveden ja Puruveden laadun ominaispiirteet, järvien ekologiat ja niiden keskinäinen vertailu sekä Pihlajaveden ja Puruveden kalastus.
– Apurahan turvin on tarkoitus kirjoittaa tutkielma, joka toimii käsikirjoituksena näyttelyjulkaisulle. Näyttelyjulkaisu voidaan soveltaa itse näyttelyksi, tarkentaa professori Jukka Pennanen, joka vastaa säätiön puolella tutkimushankkeesta.
Käsikirjoituksen teossa käytetään apuna alan parhaita asiantuntijoita, joista yhtenä Pennanen mainitsee Helsingin yliopiston kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen.

Lue lisää 25.1. Puruvedestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...