0

Jos ei ole haasteita, ei opi

Pitkänhuiskea, energinen, kohtelias nuorukainen saapuu Opetusravintola Paviljongin aulaan. Olemuksesta ja ensi sanoista huokuu, että hän on oikealla alalla. Punkaharjulainen Kalle Vihavainen aloitti hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon viime vuonna Paviljongilla.
Siirrymme varattuun pöytään yläkertaan, jossa tuoksuu lounasbuffet, jota myös Vihavainen vuorollaan hoitaa.
Punkaharjulla asustelevassa perheessä isä Mika työskentelee pitkälti Helsingissä erikoisikkunanasentajana, äiti Päivi päiväkodin johtajana Punkaharjulla, sisar Veera käy yläastetta ja veli Ville on suunnittelijana Helsingissä.

Aluksi suunnitelma oli jatkaa isän jalanjäljillä puupuolelle, mutta koska ruuanlaitto kiinnosti, hän haki yhteishaulla kokiksi, toisella sijalla oli tarjoilija, koska äiti oli katsonut joskus nuorempana pojan sopivan baarimikoksi.
– Opintojen alussa noin puoli vuotta opiskelin sekä keittiössä että salissa tarjoilijana. Siinä vaiheessa kiinnostuin tarjoilusta, sillä olen sosiaalinen, haluan keskustella, ja olla tekemisissä uusien ihmisten kanssa.
Valmistumisen jälkeen, noin kahden ja puolen vuoden kuluttua tammikuussa, kutsuu armeija, jonka jälkeen mietintään tulee jatko-opiskelu.
– Siistiä ja mielenkiintoista olisi lähteä myös armeijan jälkeen Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon, hän pohtii.
Toistaiseksi eniten vielä kiehtoo baarimestarin tutkinto.

Lue lisää 18.1. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...