0

Hyödyntäkää maksuttomia vuoroja!

Moni nuori Savonrannalta, Kerimäeltä ja Punkaharjulta käy harrastuksissa kaupungissa ja moni joutuu yhdistelemään kyytejään päästäkseen ensin kaupunkiin ja sitten vielä siellä oikeaan kohteeseen. Nyt asiaan on saatu helpotusta.
Savonlinnalaisnuoret ovat saaneet vajaan kuukauden verran matkustaa maksutta Savonlinnan kaupunkialueen paikallisliikenteessä arkipäivisin neljän jälkeen ja ilman aikarajoituksia viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina. Uusi alle 18-vuotiaille annettava etu auttaa yhdistelemään harrastusten vaatimia matkoja keskustasta esimerkiksi Pihlajaniemelle ja Kellarpeltoon ja takaisin.

Etuus toteutetaan nyt aluksi kokeiluna, mutta jos tulokset vuoden lopussa ovat hyviä, se saattaa saada jatkoa.
Maksuttomien matkojen hyödyntäminen vaatii yli 5-vuotiaalta 20 euron arvoisen matkakortin lunastamista Matkahuollosta linja-autoasemalla. Ottakaa siis henkilötodistus mukaan ja lunastakaa matkakortti, jos harrastukset tai vierailut vievät eri puolille Savonlinnaa.
Tämä on hieno alku sille, että saamme tehtyä joukkoliikenteestä halpaa ja siten houkuttelevampaa. Toivottavasti kokeilu onnistuu niin hyvin, että se saisi myöhemmin jatkoa myös meille haja-asutusalueille asti! Kokeilu on hieno esimerkki myös kuntalaisaloitteiden vaikuttavuudesta, josta kiitos kuuluu tällä kertaa Jukka Nokelaiselle. Olkaa rohkeasti yhteydessä muidenkin ideoidenne kanssa!

Heli Järvinen
Kansanedustaja ja kaupungin-
hallituksen varapuheenjohtaja (vihr.)
Kerimäki

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...