0

Saimi Hoyerista Vuoden matkailuhenkilö – Matkailutoimittajien Kilta palkitsi hänet Matkailumessuilla

Matkailutoimittajien Kilta palkitsi torstaina 18.1. Helsingin Matkailumessujen avajaisten yhteydessä Vuoden 2017 matkailuhenkilön ja -tapahtuman sekä kotimaan ja ulkomaan kohteet.

Vuoden matkailuhenkilö on Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer.

Punkaharjun matkailun historia ulottuu 1800-luvulle saakka. Saimi ja Thomas Hoyer ostivat kansallismaisemassa sijaitsevan Hotelli Punkaharjun kaksi vuotta sitten. Hoyerit remontoivat aiemmin Punkaharjun Valtionhotellina tunnetun arvorakennuksen Museoviraston tarkkojen silmien alla nykyaikaiseksi matkailukohteeksi.

– Saimi Hoyer ja Hotelli Punkaharju ovat nostaneet kansallismaiseman takaisin Suomen matkailukartalle yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista kotimaan kohteista. Punkaharjun ja perinteisen hotellin matkailullisen arvon nousu on paljolti hotellinjohtajan henkilökohtaisen tarmon ja innostuksen ansiota, perustelee Matkailutoimittajien Killan puheenjohtaja Heikki Kähkönen.

Kotimaan matkailu on selvässä nousussa. Tuoreen matkailututkimuksen mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta teki viime vuonna vähintään yhden kotimaan matkan. Matkan syynä on yhä useammin rentoutuminen arjen kiireen keskellä. Punkaharju ja sen kehittyvä matkailun palvelukeskittymä tarjoavat tänä päivänä monipuolisia elämyksiä vaativallekin turistille.

– Punkaharjulla ja koko Savonlinnan-seudulla on nyt suuri mahdollisuus tarttua ohjaksiin ja lähteä alueen matkailun veturiksi. Uusi Savonlinnan matkailutiimi on askel oikeaan suuntaan, mutta ideat tarvitsevat toteuttajia. Saimi Hoyerin kaltaiset persoonat, joiden juuret ovat syvällä itäsuomalaisessa luonnossa ja maisemassa, ovat alueen matkailun parhaita lähettiläitä, Kähkönen sanoo.

Valinnan tehnyt raati muistuttaa, että puhdas luonto ja siitä ammennettavat raaka-aineet maistuvat Hotelli Punkaharjun keittiössä. Saimi Hoyer on luonut Hotelli Punkaharjusta luonnosta kerättävien raaka-aineiden kehdon. Villiyrttikurssit, Punkaharjun kulttuuriperinteen vaaliminen sekä yhteistyö paikallisten matkailu- ja ruokayrittäjien kanssa ovat antaneet pontta luonnonkauniin Punkaharjun matkailun uudelle tulemiselle.

– Kansainvälistä huomiota hotelli ja luonnonsuojelualue saivat viime kesänä, kun Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Hotelli Punkaharjussa Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtiovierailua, perusteluissa todetaan.

Kotimaan kohteena palkittiin Helsingin matkailusaaret ja ulkomaan kohteena Tartossa toimiva Viron kansallismuseo. Vuoden tapahtuma on Sodankylän elokuvajuhlat.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...