0

Punkaharjulla jo pitkät luistelubaanat, toimintaa viriämässä Savonrannallekin

Retkiluistelukausi seudullamme on alkanut. Punkaharjulla toimiva Matkailukeskus Harjun Portti avasi kauden virallisesti tänään perjantaina. Turvallista reittiä on päivän mittaan merkitty noin 13 kilometrin verran. 
Harjun Portin Markus Kaskisen mukaan kausikorttimyynti on alkanut vilkkaasti. Jään pinta ei tänä talvena ole tasaisin mahdollinen, mutta kuitenkin hyvin luisteltavissa. Höyläämään reittejä päästään, kunhan jäät hieman vielä vahvistuvat. Kauden ensimmäisinä päivinä käytössä on vielä varalähtöpaikka.  
Luistelureitit myötäilevät paljolti aiempien vuosien reittejä. Poikkeavaa on kuitenkin se, että tällä hetkellä suositulle Valkialammen reitille ei vielä päästä.
– Metsähallitus suorittaa alueella maisemahakkuita. Toistaiseksi sinne ei saada tehtyä luistelureittiä. Sen sijaan Kaarnalahden lenkkiä on nyt hiukan pidennetty, Kaskinen kertoo.
Uutta toiminnassa on myös se, että taukokahviona palvelee tänä vuonna Kruunupuiston Inkeritalon vohvelikahvila. Harjun Portti ei pidä omaa reitin varrella sijaitsevaa lettukahvilaa, vaan keskittyy Kaskisen mukaan välinevuokraukseen ja radan kunnossapitoon.
-Hinnastoja on päivitetty lapsiperheille sopivampaan suuntaan. Esimerkiksi alle 10 -vuotiaat pääsevät reitille ilmaiseksi, Kaskinen kertoo.
 
Tänä talvena retkiluistelutoimintaa käynnistellään myös Savonrannalla. Alueen yrittäjien, Juha Voutilaisen ja Erwin Tiesman mukaan Kaitajärvelle on alettu tekemään luistelureittiä. Voutilaisen mukaan tällä hetkellä reittiä on noin kilometrin verran Loma-Voudin alueen läheisyyteen. Toiveissa on saada tehtyä tänä talvena ainakin noin neljän kilometrin reitti.
Pitkän tähtäimen tavoitteena on kehittää retkiluistelusta liiketoimintaa Savonrannalle. Nyt ollaan kuitenkin vielä kehittämis- ja opiskeluvaiheessa.
– Vähän on jo välineitä ja luistelemaan pääsee, mutta kunnollista huoltokalustoa, kuten höylää, ei vielä ole. Kaitajärven lisäksi hyviä reittimahdollisuuksia olisi myös isommilla vesillä, Voutilainen sanoo.

 

Kommentteja aiheesta “Punkaharjulla jo pitkät luistelubaanat, toimintaa viriämässä Savonrannallekin

  • 13.1.2018 at 15:53
    Permalink

    Ja huom vasta-alkajat radan tekijät; ei sen luistelubaanan tarvitse olla mikään rinkulareitti eli rata siinä mielessä. Se voi olla sopivasti Kaitajärvelläkin rannan suuntainen vaikkapa 3 km pitkä yksi baana. Päissä voi olla 50 metrin lenkki käännöstä varten. Jos tuo rata on vaikkapa 4-5 m leveä, uskoisin savonrantalaisluistelijoiden pystyvän hoitamaan vastaantulot ja ohitukset helposti. Siis 6 km tulee kun tekee 3 km hieman kiemurtelevan pitkulaisreitin! Eikö helpota kunnossapitoakin?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...