0

Alkoholilain uudistus ei muuttanut vähittäiskaupan arkea

Alkoholilain uudistus ei mullistanut vähittäiskaupan arkea eikä tuonut ostoryntäystä juomahyllyille.
– Uudenvuodenpäivänä kauppa aukesi kymmeneltä ja ensimmäinen vahvempi alkoholijuoma myytiin asiakkaalle puoli yhdeltätoista. Hän osti yhden lonkeron, kertoo K-market Kesätorin kauppias Petri Mikonsaari Kesälahdelta. Asiakkaat ovat myöhemminkin suhtautuneet laajempiin juomavalikoimiin maltillisesti.
Kesätorilla ei ole uudistuksen vuoksi laajennettu juomaosastoa eikä uusia hyllyjä ole asennettu laajemman valikoiman vuoksi. Nelosoluet, lonkerot, vahvat siiderit sekä alkoholijuomista tehdyt juomasekoitukset eli ns. ”limuviinat” on sijoitettu valmiisiin hyllyihin entisten valikoimien kylkeen.

Kauppias Mikonsaari ei pidä toteutunutta uudistusta merkittävänä kaupan kannalta. Hyvää siinä on mahdollisuus laajentaa valikoimaa pienpanimoiden tuotteilla, jotka entisten alkoholiprosenttirajojen puitteissa jäivät usein päivittäistavarakaupan ulkopuolelle.

Mikonsaari ei usko, että nuoriso innostuu ns. limuviinoista, koska vero pitää niiden hinnan melko korkeana. Asiakkaat viime kädessä päättävät, mitkä tuotteet hyllyyn otetaan ja mitkä sinne jäävät.

Kauppias arvioi, että bulkkituotteiden kulutus ei tule uudistuksen jälkeen kasvamaan, eikä uudistus toisaalta tule vähentämään ulkomailta tuontiakaan. 
Vaikka muutos ei merkittävä olekaan, se on Petri Mikonsaaren mielestä oikean suuntainen. Hänen mielestään viinit kuuluisivat ruokakaupan hyllylle, mutta Alko pitäköön väkevät. 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...