0

Harjutiellä iso vetovoima – kävijätutkimuksen mukaan suosituimmiksi harrastuksiksi listattiin kävely, luonnon tarkkailu, kahvilassa tai kioskilla käynti sekä uinti ja eväsretkeily

Metsähallituksen toteuttama Punkaharjun ja Puruveden alueen kävijätutkimus osoittaa, että kansallismaisemalla ja luontomatkailulla on paljon painoarvoa.
Hiljattain valmistuneen tutkimuksen mukaan tärkeimpiä syitä alueelle saapumiseen olivat maisemat, luonnon kokeminen, rentoutuminen, henkinen hyvinvointi ja yhdessäolo oman seurueen kanssa.

Harjualueen maisematie oli ylivoimaisesti suosituin vierailukohde. Sillä vieraili 51 prosenttia vastanneista.
Suosituimmiksi harrastuksiksi puolestaan listattiin kävely, luonnon tarkkailu, kahvilassa tai kioskilla käynti, uinti ja eväsretkeily.
Valtaosa kävijöistä, noin kolme neljäsosaa, liikkui alueella kävellen. Keskimääräinen kävelylenkki oli noin 10 kilometriä. Talvella kävelyn ohella suosituin harrastus oli retkiluistelu.

Tyypillisimmillään vierailu Punkaharjun ja Puruveden alueella, sekä Savonlinnan matkailualueella kesti yhteensä kaksi vuorokautta.
Päiväkävijät viipyivät alueella keskimäärin 3,2 tuntia ja yöpyjät keskimäärin 4,1 vuorokautta. Pitkiäkin, 90 vuorokaudenkin viipymiä oli. Niitä selittävät mökkeilijät.
Useimmiten puistoon saavuttiin 2-5 hengen ryhmässä, joka koostui oman perheen jäsenistä. Suurin kävijäryhmä oli 45-54-vuotiaat.

Lue lisää 29.12. Puruvedestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...