0

Jotkut sentään kehittävät

Savonlinnan kaupunginvaltuusto lopetti maanantaina Kerimäen lukion ensi vuoden syksystä alkaen. Valtuusto sai yhden sulan hattuunsa lisää, kun se on jälleen supistanut kuntalaisten palveluverkkoa.
Vastahan Punkaharjulta lopetettiin lukio. Tulevaisuudessa Punkaharjusta on kasvamassa Savonlinnan seudun teollinen kasvukeskus, kun Metsä Wood aikoo investoida tehtaaseen.
Onneksi jotkut valtuutetut yrittivät pyristellä lakkautusta vastaan – ei kuitenkaan Suomen Keskusta, joka muutoin puhuu sujuvasti maaseudun ihmisten puolesta. Muitakaan suuria puolueita ei liiemmälti kiinnostanut toimia tässä asiassa pienen puolesta.
Kerimäen ja Punkaharjun lukiot olisivat ansainneet todelliset puolustajansa jo vuosia sitten. Nehän kuihdutettiin jatkuvilla puheilla lakkauttamisesta. Kaupungin virkamiehiltä ei juuri sympatiaa löytynyt suuren kaupungin laitamille. Niin tuttua toimintaa kuntaliitosalueilla.
Hatun noston korkealle ansaitsevat Savonlinnan lähialueen kunnat Sulkava, Rantasalmi ja Juva. Ne tekevät itsenäisinä kuntina paljon sen eteen, että juhlapuheissa esiintyvä elinvoimaisuus muuttuisi todeksi. Ne kehittävät koulutustaan ja yrittävät pitää esimerkiksi toisen asteen lukio-opetuksen voimissaan.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...