0

Muutto maaseudun rauhaan – Sönkän koulu saa uudet asukkaat

Tampereella asuvien Jaana Tyrmin ja Matti Airaksisen mielessä oli vuosia kytenyt ajatus siitä, että jossain vaiheessa voisi kaupunkielämän jättää taakseen ja muuttaa maaseudun rauhaan.
Maaseudussa houkutti erityisesti luonnon läheisyys ja se, että elämiseen olisi enemmän tilaa tarjolla.
Loppukesästä tuo ajatus lähti etenemään konkretian tasolle, kaksikon mukaan jopa hieman yllättäenkin. Maaseutupaikkaa ei aktiivisesti oltu etsimässä, mutta Airaksisen silmiin sattui Savonrannan Sönkän koulun myynti-ilmoitus.
Paikka herätti kiinnostuksen ja sitä päätettiin lähteä vilkaisemaan Punkaharjulle suuntautuneen reissun yhteydessä. Tontilla käyminen ja kiinteistön näkeminen ruokki kiinnostusta entisestään.
– Oltiin välittäjään uudelleen yhteydessä ja saatiin sovittua näyttö seuraavalle päivälle. Itä-Suomen reissu venyi koko viikonlopun mittaiseksi ja pian sen jälkeen päätimme ostaa koulun, Airaksinen kertaa.

Syksyn mittaan Tyrmi ja Airaksinen ovat ehtineet viettämään Sönkässä jo useita viikonloppuja. Työt ja vakituinen asunto ovat vielä Tampereella, mutta tarkoituksena on, että Savonranta vaihtuu vakituiseksi asuinpaikaksi ensi vuonna – nähtävästi keväällä, tai kesällä.
Tyrmi ja Airaksinen uskovat, että muuton myötä elämän laatu tulee toivotuilta osin kohenemaan.
Luontoon ja harrastusten pariin lähtemisestä tulee vaivattomampaa. Työn tekoonkin saa etätyöratkaisuiden myötä omanlaistansa vapautta ja uutta otetta.

 

Lue koko juttu 16.11. Puruvesi-lehdestä ja katso ohesta kuvagalleria Sönkän koululta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...