0

Pöhinää Puhoksessa – viritteillä uusi yrityspuisto

Kun niin sanotun Havukaisen hallin huonekalutuotanto vuosikymmen sitten loppui, jäi Kiteen Puhoksella merkittävä hallikokonaisuus tyhjilleen.

IKEA ilmoitti, ettei pohjois-karjalaiselta alihankkijalta enää tilattaisi jatkossa tuotteita. Sen myötä pitkälti toista sataa henkilöä menetti työpaikkansa ja kaupungin omistuksessa oleva noin 8000 neliön tilakokonaisuus tyhjeni.

Pitkään yritettiin kalastella paikalle yksittäistä isoa toimijaa, joka olisi kertaheitolla paikannut elinkeinoelämän ison menestyksen. Toiminta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sen sijaan uudehkon hallin ylläpitokulut kuormittivat kyllä kaupungin kassaa vuosittain.

Hiljattain Kiteellä vaihdettiin strategiaa hallin suhteen. Ote muuttui modernimmaksi ja yhden suuryrityksen sijaan ryhdyttiin tarjoamaan tiloja joustavin periaattein useille yrityksille.

– Yrityskenttä on muuttunut, eikä monilla yrittäjillä ole enää tarvetta, tai halua omistaa tiloja itse, kertovat Kiteen elinkeinojaoston puheenjohtaja Pentti Mähönen, KETI:n yrityspuistoa-projektia vetävä BioKymppi Oy:n  Mika Juvonen, sekä hallin ensimmäisiin vuokralaisiin kuuluvan Narskuttelu Oy:n Marianne Hoppu.

Juuri joustavuus nostetaan yhdeksi Puhos-hallin suurimmaksi vahvuudeksi. Tilaa on tarjolla monen tyyppiseen toimintaan: pieneen tai suureen, lyhytaikaiseen tai pitkäaikaiseen. Tuotantotilojen lisäksi halliin tulee muun muassa toimistohotelli neuvottelutiloineen ja videoyhteyksineen.

– Pienimmillään voi vuokrata yhden työpisteen tunniksi käyttöönsä. Sitten on mahdollista tehdä eri tyyppisiä kuukausi- ja vuosisopimuksia, ihan sen mukaan millainen tarve yrityksellä on, Juvonen sanoo.

Lue lisää 9.11. Puruvesi -lehdestä ja katso ohesta kuvagalleria Puhos-hallista!

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...