0

Jouluraitti viidennen kerran

Punkaharjun joulunavaustapahtuma Jouluraitti saavuttaa tänä vuonna viiden vuoden iän. Tapahtuma järjestetään perjantaina 24. marraskuuta perinteisin menoin Punkasalmen taajamassa ja pääosin Kauppatien varrella.
Tapahtuman vetovastuu on yrittäjäjärjestö Punkaharjun Yrittäjät ry:llä. Yhdistyksen puheenjohtaja Ruth Lähdeaho-Kero pitää hyvänä, että tapahtuma säilyttää perinteiset muotonsa, mutta silti hänen mukaansa Jouluraittiin kannattaa ideoida uuttakin.
Hän esimerkiksi heittää idean piparkakkutalokilpailun palauttamisesta Jouluraitin ohjelmaan.
Kisa järjestettiin pari vuotta sitten, ja se sai kiitosta. Idea oli, että ihmiset ja yhteisöt saivat leipoa piparkakkutaloja, ne olivat esillä tietyn ajan Lähdeaho-Keron Ruutitynnyri-kauppaliikkeessä, jossa mieleistään luomusta sai äänestää. Paras talo palkittiin Jouluraitti-tapahtumassa.

Jouluraitin puuhaihmiset pitivät ensimmäisen suunnittelupalaverinsa tämän viikon maanantaina. Paikalla oli yhteisöjen ja järjestöjen edustajia muun muassa Punkaharjun Ystäväpalveluyhdistyksestä, Savonlinnan 4H -yhdistyksestä, Punkaharjun helluntaiseurakunnasta, Savonlinnan Seudun matkailu Oy:stä, Punkaharjun pelimanneista, Punkaharjun VPK:sta, Punkaharjun Pitäjäyhdistyksestä, Pro Puruvesi -yhdistyksestä ja Punkaharjun kappeliseurakunnasta.
Palaverin henki oli, että tänäkin vuonna yritetään saada järjestettyä toiminnallinen ja eloisa tapahtuma.
Jouluraitin runko rakentuu aiempien joulunavaustapahtumien pohjalla, mutta uuttakin ideoitiin.

Lue lisää 5.10. -Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...