0

Herttua asetettu konkurssiin – koko toiminta loppumassa

Healthlake Oy/ Hotelli Ravintola Kuntoutuskeskus Herttua on asetettu tänään konkurssiin. Torstaisten tietojen mukaan Herttua on viimeistä päivää avoinna tämän viikon lauantaina, 7.10. Konkurssipesä ei tule Peltoniemen mukana jatkamaan toimintaa, eli kaikki lauantaista eteenpäin sovitut varaukset, tilaisuudet ja kuntoutukset joudutaan perumaan. Konkurssin myötä työpaikkansa menettää koko Herttuan noin 40 hengen henkilökunta.

 

Herttuan toimitusjohtaja Mia Peltoniemen tiedotteen mukaan haasteet kuntoutustoimialalla ja Herttuassa ovat alkaneet kesäkuussa 2015 kun harkinnanvarainen ennaltaehkäisevä kuntoutus päätettiin Suomen hallituksen toimesta lakkauttaa. Tämän kerrotaan olleen kuntoutusmuoto, johon Herttuan kuntoutuskeskus oli usean vuoden ajan panostanut.

-Tämän jälkeen olleissa kuntoutuksen kilpailutuksissa hinnat ovat vain laskeneet ja näin ollen myös kannattavuus. Kuntoutuspalveluita on uudistettu ja uudet kuntoutuspalvelut tunnetaan heikosti, jonka kautta valtakunnallisesti kurssien täyttyminen on ollut hyvin heikkoa esimerkiksi Tules avokurssien ja KIILA-kuntoutuksen osalta, Peltoniemi kertoo tiedotteessaan.

Peltoniemen mukaan Herttuan kuntoutuskeskus pärjäsi vuonna 2015–2016 järjestetyissä kuntoutuksen ja lomien kilpailutuksissa hyvin. Kilpailutuksessa pärjääminen ei kuitenkaan takaa mitään ja kesän jälkeen kuntoutuskursseja elo-, syys- ja lokakuulta on Peltonimen mukaan peruuntunut valtavasti.

-Peruutukset kursseille ovat tulleet todella myöhään, jonka vuoksi peruutuksiin on vaikea reagoida ja saada sitä kautta säästöjä. Myöskin kurssit ovat alkaneet pienemmällä henkilömäärällä, joka laskee ryhmämuotoisten kurssien kannattavuutta merkittävästi, Peltoniemi toteaa tiedotteessaan.

Peltoniemen mukaan Herttuan toiminnasta vastaava Healthlake Oy on tämän myötä ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja yhdessä asianajotoimiston kanssa on selvitetty saneerausohjelman onnistumista.

-Valitettavasti saneerausohjelmalle ei löytynyt riittäviä perusteita ja Healthlake Oy on joutunut jättämään konkurssihakemuksen Etelä-Savon käräjäoikeuteen.

Toimintaa on pyritty omin toimin saneeraamaan Aslak-kuntoutuksen lakkauttamisesta saakka.

-Kuitenkin pienenä kuntoutustoimijana on mahdotonta jatkaa. Herttuan kuntoutuskeskus on ollut poikkeuksellinen kuntoutustoimija suomalaisena perheyrityksenä. Pääasiallisesti muut alan toimijat ovat erilaisten säätiöiden tukemia isoja yksikköjä. Valitettavasti Healthlake Oy ei pysty enää jatkamaan toimintaa kannattavasti. Laadukas toiminta, joka on Healthlake Oy:lle ollut tärkeätä vaatii suuria investointeja. Tippuneet asiakasmäärät ja tätä kautta tippunut liikevaihto eivät myöskään mahdollista asiantuntevan henkilökunnan säilyttämistä. Toiminnan jatkosta ja toimenpiteistä tulen informoimaan mahdollisimman pian, Peltoniemi tiedottaa.

 

Puruvesi-lehti seuraa tilannetta.

Juttua päivitetty 5.10: lisätty tarkempia tietoja viimeisestä aukiolosta.

8 kommenttia aiheesta “Herttua asetettu konkurssiin – koko toiminta loppumassa

 • 4.10.2017 at 18:39
  Permalink

  Todella surullinen tieto!
  Vielä menneenä kesänä käydessämme siellä ihastelimme vieraidemme kanssa paikan kauneutta ja leppoista ilmapiiriä. Suuret ketjut ajavat ahdinkoon mielestäni inhimillistä ja ihmisläheistä toimintaa harjoittavia yrityksiä.
  Lämmin kiitokseni menneistä riemukkaista tapahtumista.

 • 5.10.2017 at 07:53
  Permalink

  Nooo…tuleva vastaanottokeskus? Sillä alalla tehdään bisnestä näinä aikoina..

 • 5.10.2017 at 09:14
  Permalink

  Kaikki hyvä loppuu

 • 5.10.2017 at 09:48
  Permalink

  Surullista ja miten osaava ja ihana henkilökunta…kauniit maisemat, hyvä ruoka…loistava sijainti…nyyh…monet naurut naurettu…on ollut etuoikeutettu kun on saannut mahdollisuuden uuteen ”elämään”. Manta

 • 5.10.2017 at 10:15
  Permalink

  Olen juuri parhaillaan viikon kestävällä kuntoutuksella. Henkilökunta on ollut hyvin avulias ja kohtelias, ruoka on ollut erittäin hyvää ja monipuolista, siisteys on ollut ihailtavaa, henkilökunnan ystävällisyys ja iloisuus ovat myös olleet kiitokset ansaitsevaa. On todella sääli, että toiminta loppuu. Pienelle paikkakunnalle tämä on kova isku. Toivon jokaiselle työntekijälle kuitenkin uskoa valoisaan tulevaisuuteen.

 • 5.10.2017 at 14:23
  Permalink

  Harmittava ja ikävä uutinen hyvin johdetun yrityksen toiminnasta. Takaisku Kerimäelle ja koko seutukunnalle. Markkinatilanne vain muuttui sellaiseksi, että vaikea jatkaa toimintaa menestyksellisesti. Toivotan tsemppiä yrittäjälle sekä henkilökunnalle omasta ja seurakunnan puolesta. Toivo Loikkanen

 • 6.10.2017 at 21:03
  Permalink

  Luin tiedon keskiviikkoillansuussa junassa matkalla Helsinkiin. Todella yllättävä ja ikävä uutinen yrittäjien, Herttuan henkilöstön, Kerimäen ja koko seutukunnan kannalta. Toivotan yrittäjälle ja työntekijöille tsemppiä ja voimia vaikessa tilanteessa! Olemme seurakunnan puolella tarvittaessa käytettävissä henkisen tuen antamiseen. – Toivo Loikkanen, aluekappalainen

 • 9.10.2017 at 00:16
  Permalink

  Surullista…toiminta alkoi muutaman miehen sisukkaista suunnitelmista. Monia vuosia tämä lämminhenkinen paikka palveli erilaisia ja eri ikäisiä asiakkaita. Monia takaiskuja paikka sai luovittua ja pääsi taas matkan eteenpäin. – Avantouinti oli yhden joulun vieton ehdoton suosikki. Kaunis oli ympäröivä luonto. Monia hauskoja muistoja! Peski

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...