0

Kerimäkeläisfirmalta mittava sääsuojaus ja Punkaharjun betonitehtaan koneet käyntiin – Laitaatsalmen siltatyömaa tuo paljon työtä seudulle

Suomen suurin siltatyömaa Laitaatsalmessa tuo rutkalti työtä myös seutukunnalle. Kerimäkeläisen työmaapäällikkö Aki Loikkasen mukaan 30 miljoonan euron urakasta noin 65% jää Itä-Suomen alueelle. Paljon alihankkijoita löytyy myös Savonlinnan seudulta.

Esimerkiksi kerimäkeläinen Itä-Suomen Asennus vastaa siltatyömaan sääsuojauksesta. Mittavassa operaatiossa katetaan sillan eritystöiden ajaksi peräti 7 000 neliömetrin ala. Yrittäjä Toni Mehtosen mukaan mittakaava on poikkeuksellinen. Suurtenkin rakennusten sääsuojaukset ovat yleensä noin 1 000 neliömetrin luokkaa.

Siltatyömaan myötä käynnisteltiin koneita myös Punkaharjun Kulennoisissa sijaitsevalla betonitehtaalla, joka on nykyisin Rudus Oy:n omistuksessa. Tehtaan toiminnoista vastaavan Henry Kettusen mukaan edellisen kerran tehdas toiminnassa vuonna 2014. Nyt Punkaharjun betonitehtaan tuotannolla täydennetään Savonlinnan betonitehtaan tuotantoa.

Katso ohesta kuvagalleria työmaan sääsuojausurakasta ja Punkaharjun betonitehtaasta ja lue aiheesta laajemmin 21.9. torstain Puruvesi -lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...