0

Järvilohijahtia Puruvedellä – uistelucup on rakennettu kestävälle pohjalle

Puruvedellä viikonloppuna järjestettävään Garmin Järvilohicupin osakilpailuun lähdetään kilpailujohtaja Pekka Huupposen mukaan hyvin odotuksin.
Toukokuussa Puruvedellä pidetty Cupin ensimmäinen osakilpailu kärsi jonkin verran osallistujakatoa. Kilpailua jouduttiin lyhyellä varoitusajalla lykkäämään viikolla eteenpäin, sillä järvessä oli vielä jäätä.
Toukokuun kisassa oli 24 venekuntaa. Elokuussa Puulavedellä pidetty toinen osakilpailu puolestaan keräsi 48 venekuntaa.
– Siirto sotki keväällä monen aikatauluja. Nytkin on yksi iso perinteinen uistelukilpailu samaan aikaan, mutta uskoisin, että veneitä tulee tähän kisaan enemmän mukaan, Huupponen sanoo.

Kilpailualueena on lauantaina ja sunnuntaina koko Puruveden viehelupa-alue. Kilpailukeskuksena ja osakilpailun virallisena järjestäjänä toimii Matkailukeskus Harjun Portti.
Kevään osakilpailussa lohikaloja nousi neljä. Voitto lohkesi Harvaselältä saadulla 3,3 kilon järvitaimenella.
– Hiljattain pidetyssä Savo-Karjala Cupin osakilpailussa nousi Puruvedestä kymmenen lohikalaa. Kalan pitäisi olla nyt vielä paremmin otillaan.

Vaikka kilpailussa keskitytään lohikalojen pyyntiin, korostaa Huupponen, että toiminta on rakennettu kestävälle pohjalle.
– Kisoissa pyydetään vain istutettua kalaa. Lisäksi jokaisesta osallistuvasta veneestä maksetaan vesialueiden hoidosta vastaaville tahoille tietty korvaus.
Cupin ydinhenkilöt ovat myös aktiivisesti mukana lohikalojen suojelutoiminnassa Saimaalla. Lisäksi kisojen yhteydessä Huupposen mukaan saatu rekrytoitua uutta väkeä suojelutoimintaan.

Järvilohi-cup on Puruvedellä, Puulavedellä ja Päijänteellä pidettävä, Huupposen ja Jyrki Taskisen ideoinnin pohjalta syntynyt uusi uistelucup. Cupin viimeinen osakilpailu pidetään Päijänteellä lokakuun lopulla.
– Cuppia on tarkoitus jatkaa ensi vuonna. Sopivia päivämääriä vielä pohditaan ja kysellään, jotta saataisiin päällekkäisyydet minimoitua.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...