0

Vaikea koulukysymys

Kerimäen pitäjäkin on menettämässä oman lukion – tai tarkalleen ottaen se on Savonlinnan lyseon lukion toimipiste. Mutta kerimäkeläisille on oma lukio, jollainen oli myös Punkaharjun lukio, kunnes Savonlinna kaupunki lopetti sen.
Kaupungin sivistyslautakunta on aloittanut jahdin, jonka lopputuloksena Kerimäen lukion lakkautus siintää tämän lukuvuoden päätteeksi 2018.
On totta, että Kerimäellä on vähän oppilaita, vaikkei lakkautuksen oppilasrajaa enää olekaan. Silti alle 20 oppilasta lienee kaupungin näkökulmasta liian vähän. Siksi nähdään, etä lukio-opetuksen keskittäminen kantakaupunkiin on järkevää.
Maaseudun näkökulmasta on kurjaa, että sivistyksellinen verkko purkautuu.
Pieniä ja onnistuneita lukiota maakunnastamme onneksi löytyy. Itsenäiset Sulkavan ja Juvan kunnat ovat pystyneet pitämään lukion paikkakunnalla voimakkaalle kehittämistyöllä. Kunnat pitävät maaseutulukioiden puolta ja näkevät niiden arvon.
Kuntaliitos-Savonlinnassa pienten yksiköiden arvo on unohtunut. Keskittäminen on päivän sana.
Sama meno on valtakunnan politiikassa. Ruuhka-Suomi ”kurmoottaa” maakuntien Suomea.
Löytyykö kehitykselle katkaisijoita?

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...