0

Luontoväki retkeili Kielualla luonnonpäivänä

Viime lauantaina vietettiin ensimmäistä kertaa Suomen luonnon päivää, jolloin oli mahdollista myös liputtaa.
Luontoa juhlittiin lukuisin tapahtumin myös Puruveden seudulla. Ensimmäisen Suomen luonnonpäivän kunniaksi Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys järjesti luontohelmiretken erämaiselle Kielua-järvelle Enonkosken ja Savonrannan rajamaille.
Mukana matkassa oli viitisentoista luonnon ystävää, jotka tekivät matkaa soutaen ja meloen sokkeloisella järvellä.
Sää ei ollut kovin suosiollinen retkeläisille, sillä sadetta saatiin monessa vaiheessa, mutta tuuli ei onneksi haitannut verkkaisaa matkan tekoa. Sokkeloinen Kielua näyttäytyi kauniina karuine kalliorantoineen, joiden maisemat vaihtuivat paikoin alaviksi maastoiksi tyypillisine suokasveineen. Kalasääsken pesä oli yksi retken mielenkiintoisimpia havaintoja.

Sateisesta päivästä huolimatta nuotio saatiin syttymään ja makkarat paistuivat makoisiksi mukavan jutustelun lomassa.
Metsähallituksen maille sijoittuvan Kieluan rannat ovat säilyneet rakentamattomina, minkä johdosta järvellä kulkija saa maistaa oikeata erämaan tunnelmaa. Koloveden kansallispuiston lähialueelle sijoittuva järvi on helposti saavutettavissa aivan Enonkoski-Sappu -maantien varrella.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...