0

Karhut nurin Enonkoskella ja Kerimäellä – Kesälahdellakin kaatui ensimmäisen viikon aikana kaksi karhua

Syksyn karhunmetsästys tuotti tulosta maanantaina iltapäivällä. Enonkosken ja Savonlinnan rajamailla Laasalassa kaatui aikuinen, kookas uroskarhu.
Alue kuuluu Etelä-Savon karhunmetsästäjien yhteislupa-alueeseen. Jahdissa oli Enonkosken ja Savonlinnan pohjoispuolen seurojen metsästäjiä.
– Enonkosken kaadettu karhu oli 13 Etelä-Savon alueella. Tiistaina aamulla Kangasniemen luvasta kaadettiin yksi, eli luvista 14 on nyt käytetty, riistapäällikkö Petri Vartiainen kertoo.

Myös Kerimäellä kaadettiin viime perjantaina uroskarhu. Ylä-Kuonan lähellä kaadettu nuori uros painoi 65 kiloa.
Etelä-Savoon myönnettiin tälle syksylle kannanhoidollisia poikkeuslupia 25 karhun metsästämiseen. Viime vuonna kaadettiin 15 karhua.
– Poikkeusluvat suunnattiin alueille, joilla karhukanta on havaintojen perusteella tihein.
Enonkosken, Puumalan, Savonlinnan ja Sulkavan kuntien alueiden yhteisluvalle myönnettiin seitsemän lupaa. Kerimäen ja Savonrannan yhteislupa kattaa kahden karhun kaatamisen.
Etelä-Savon riistakeskuksen alueella arvioidaan olevan noin 200-220 yli vuoden ikäistä karhua.

Pohjois-Karjalan riistakeskuksen alueelle karhulupia myönnettiin 87. Niistä tiistaiaamuna oli käytetty 84.
– Karhunmetsästyksellä on Pohjois-Karjalassa vahva perinne. Jahti lähtee yleensä aina reippaasti liikkeelle. Ja meillä on vahva karhukanta, riistapäällikkö Juha Kuittinen sanoo.
Kesälahden alueella kaadettiin ensimmäisen viikon aikana kaksi karhua, toinen Nivunginsalolla, toinen Rastin kylän itäpuolella. Alueen karhuluvat on nyt käytetty.
Viimeiset kolme lupaa ovat riistakeskuksen länsialueelle, jossa jahti käynnistyy Kuittisen mukaan hieman muita alueita hitaammassa tahdissa.
Koko maassa karhuja on noin 1700 ja kaatolupia myönnettiin tälle syksylle 255 kappaletta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...