0

Sienikurssi kiinnosti Punkaharjulla

Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer järjesti sienikurssin, jonne osallistujat tulivat lähialueelta ja kauempaa. Metsien syksyinen kulta kiinnosti kurssilaisia, jotka saivatkin tuhdisti tietoa sienien tunnistamiseen ja käyttämiseen.

Kursilla opettajina toimivat sieniasiantuntijat Jarkko Korhonen ja Lasse Kosonen. He veivät opiskelijansa mäntykankaille, kuusikoihin ja sekametsiin. 

Kurssin teemana olivat haperot, jotka ovat suuren sienestäjäkansan parissa vielä turhan heikosti tunnistettuja ja hyödynnettyjä, sinänsä aivan loistavia ruokasieniä.
– Keittiö toivoo, että saalista tulee. Luvassa on sienipainotteinen illallinen, johon otetaan mielellään mukaan itse keräämiämme sieniä, hotellin ja kurssin emäntä Saimi Hoyer sanoi.
Kahteen ryhmään jakautuneet ja metsässä eri suuntiin lähteneet kurssilaiset saivat toki tuoda kaikki löytämänsä sienet ohjaajien tunnistettavaksi. Sienistä kerättiin myöhemmin hotellille pienimuotoinen näyttely.
Tunnistettavaksi tuli vuoroin ruokapöydän herkullisia vieraita, vuoroin myrkyllisiä tai muuten ruokasieniksi kelpaamattomia sieniä.

 

Lue lisää 17.8. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...