0

Kesä vielä jäädä vois

”Kesä, eikä mitään tekemistä”, laulaa Maija Vilkkumaa Kesä-biisillään. Täytyy sanoa, että laulunsanat eivät omalta osalta kuulosta totuuden mukaisilta.
Tekemistä on ollut, mutta hyvä niin. On sitä kai silloin aikaansaanutkin jotain, vaikka nyt tuntuu, että kesä loppuu jälleen kerran auttamatta liian aikaisin. Tänä vuonna kesälomani alkoi jo toukokuussa, mutta vielä olisi monta kivaa juttua, mitä olisi voinut tehdä ennen auton nokan kääntymistä kohti Keski-Suomea. Enää ei täällä Savossa ehdi, mutta onneksi loppukesästä voi nauttia Keski-Suomessakin.

Tämä kesä on maistunut mansikoilta, letuilta ja jäätelöltä. Se on sisältänyt paljon urheilua ja kulttuuria sekä monia uusia, upeita kokemuksia.
On ollut inspiroivaa tavata kesätoimittajan pestin kautta lahjakkaita sekä omassa jutussaan menestyneitä ja menestykseen pyrkiviä ihmisiä niin nuoria kuin vanhojakin. On ollut ihailtavaa nähdä ihmisten palo ja rakkaus omaan juttuun. Säilyttäkää ja vaalikaa sitä sekä olkaa ylpeitä siitä!
Tässä työssä on oppinut paljon toisilta ihmisiltä. Monen monta tarinaa olen saanut kuulla kesän aikana ja olen otettu, että ne on jaettu kanssani. Näkökulmia tarkastella elämää on varmasti yhtä paljon kuin meitä täällä tallustaa.
Jokainen tarina kertoo ihmisestä jotain, ja parhaimmillaan niistä jää jotain elämään omaan maailmakatsomukseeni. Jokaisella on varmasti jotain opittavaa toinen toisiltaan. Ehkä joku on tekstieni kautta saanut itsekin jotain.
Olen ollut etuoikeutettu näkemään asioita ja pääsemään paikkoihin, joihin en ilman tätä työtä olisi ehkä koskaan päässyt. Näitä hetkiä on hyvä muistella sitten, vaikka kiikkutuolissa vanhana, jos sitä ennen ei malta pysähtyä. Monta tarinaa ja kokemusta köyhempi olisin ilman kesätoimittajan pestiäni.

Neljänsuoran Kesä vielä jäädä vois -kappaleen sanat ”syksy tulee tänne aina varkain mutten kaipaa villapuseroo” tuntuu tällä hetkellä todelta. Aurinko paistaa, mutta syksy on tulossa, vaikka sitä ei ehkä vielä haluaisi. ”Kesä vielä jäädä vois”, jos minulta kysytään.
Syksy tuo eteen paljon uusia haasteita opiskelumaailmassa. Omalla kohdalla hyppy Tiimiakatemian kelkkaan jännittää jo hiukan, mutta päällimmäisenä on kuitenkin innostus ja odotus uudesta. On mahtavaa päästä kokeilemaan uusia juttuja ja haastamaan itseään!
Edessä on itsensä likoon laittamista ja hyppyjä tuntemattomaan. Mukaan mahtuu varmasti epäonnistumisia, mutta toivottavasti myös onnistumisia ja riemua sekä paljon uutta opittavaa. Ehkäpä niistä kuulette vielä syksyn ja talven aikana jotain näillä samaisilla sivuilla.
Toivon mukaan kesän aikana saadut opit, ohjeet ja kokemukset auttavat matkalla eteenpäin. Kiitos kesä 2017, olit aika mainio!

Oona Tynkkynen
Kirjoittaja on Puruveden kesätoimittaja, joka suuntaa jatkamaan opintojaan Jyväskylään.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...