0

Pienestä iso keskustelu

Kiteen kaupunginhallinnossa tullaan lähiaikoina keskustelemaan varhaiskasvatuksesta.
Kaupunginhallitus siirsi maanantaina jatkokäsittelyyn kaksi lähes saman sisältöistä, maksutonta varhaiskasvatusta käsittelevää valtuustoaloitetta.
Maksuton varhaiskasvatus on ollut tapetilla valtakunnallisesti ja Itä-Suomessakin on nähty kuntia, joissa käytäntöön on osittain siirrytty. Vaikutuksista ei vielä liene tuloksia, mutta kannustinloukkuja käytäntö varmasti purkaisi ja edesauttaisi vanhempien työhön siirtymistä, mikäli työpaikkoja on tarjolla.
Nykyisellään monilapsisen pikkulapsiperheen päivähoitomaksut ovat usein kohtuuttomia ja kannustavat vanhempia lasten kotihoitoon, mikä taas johtaa naisten työmarkkina-aseman heikkenemiseen.
Pienten lasten hoito ja kasvatus ei ole pikkujuttu. Samassa yhteydessä joudutaan punnitsemaan niin työmarkkinatilannetta, tasa-arvoa kuin yhteiskunnallista kehitystäkin. Kaikki nämä keskustelut ovat tärkeitä ja siksi Kiteellä tehdyt aloitteet ovat hyvin tervetulleita.
Toivottavasti keskiössä kuitenkin säilyy lapsen hyvinvointi, mikä yhteiskuntapoliitikoilta usein tuntuu unohtuvan. On lapsia ja perheitä, joille tavallista pidempi kotihoito voi olla parasta.
Mahdollisuus kotona tapahtuvaan, oman vanhemman tarjoamaan varhaiskasvatukseen pitää myös säilyttää.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...