0

Verkostotyöt aikataulussa – elokuun lopulla aloitetaan myös Ryttyniemen ja Kääpäsaaren vesistöalituksen uusiminen

Savonrannan alueella tapahtuva uuden vesi- ja viemäriverkoston rakentaminen etenee aikataulussa.
Urakka aloitettiin kesäkuun alussa Koskilammentieltä. Osio valmistui alkukesän nimissä.
Parhaillaan töitä tehdään Koskiniementiellä. Sen valmistuttua työt käynnistyvät Tiiliniemen alueella.
– Työt ovat edenneet annetun aikataulun puitteissa. Takarajana on, että kaikki osiot ovat valmiina vuoden loppuun mennessä, kertoo Savonlinnan Veden verkostoinsinööri Satu Kuparinen.

Vesi- ja viemärilinja hankkeessa toimii urakoitsijana Maansiirto ja Auraus Laamanen Oy. Yrittäjä Mikko Laamanen kommentoi töiden edenneen hyvin, mutta toteaa, ettei työstettävä alue ole helpoimmasta päästä.
– Koskilammentiellä jouduttiin tekemään paljon louhintatöitä. Maaperä oli todella kallioista. Tälläkin osiolla työtä riittää, Laamanen sanoo ja viittaa käynnissä olevaan Koskiniementien urakkaan.
Laamasen mukaan Koskiniementien osio valmistuu jo lähitulevaisuudessa. Tiiliniemen alueella työtä on Laamasen arvion mukaan koko syyskaudeksi, nähtävästi marraskuulle saakka.

Uuden vesi- ja viemärilinjan äärellä on yli 40 kiinteistöä ja tonttia, jotka voisivat liittyä verkostoon.
Kuparisen mukaan kiinteistön omistajia lähestyttiin jo talvella, kun päätös urakoiden toteuttamisesta tuli. Savonlinnan kaupunginvaltuusto vahvisti viemäriverkoston rakentamiseen käytettävän 350 000 euron määrärahan maaliskuussa.
Tällä hetkellä kunnallistekniikan piiriin on liittymässä kymmenkunta kiinteistöä. Kuparinen arvioi, ettei määrä enää suuremmin kasva. Alueilla sijaitsee useita vapaa-ajan kiinteistöjä, joiden ei ole välttämätöntä liittyä kunnallistekniikan piiriin.
Näiden kiinteistönomistajien on ollut mahdollista anoa ympäristönsuojeluviranomaiselta vapautusta liittymisvelvoitteesta.
Kuparisen mukaan kiinteistöt, joissa on ympärivuotista asumista, ovat vesihuoltolain piirissä ja velvoitettuja liittymään kunnalliseen verkostoon. Muiden kiinteistöjen osalta edellytetään ympäristösuojelulain mukaista jätevesien käsittelyä.
– Hakemuksia on jo tullut ja niiden käsittely on käynnissä, Kuparinen sanoo.

Kuluvan kuun lopulla Savonlinnan Vesi aloittaa myös Ryttyniemen ja Kääpäsaaren välisen vesistöalituksen uusiminen.
Tarkoituksena on uusia syksyn aikana koko 2,7 kilometrin pituinen linja. Urakoitsijana toimii Vesihuoltotekniikka Kotilainen Oy.
Kuparisen mukaan työ etenee pääpiirteittäin niin, että kelatavarana paikalle tuotavaa putkea vedetään järveen ja painotetaan valettujen betonipainojen avulla. Painottaminen on Kuparisen mukaan projektin aikaa vievin osio.
Urakoitsija tekee ratkaisut muun muassa siitä, miten monessa osassa ja miten pitkinä jatoina uusi putki viedään veteen. Jatojen liittäminen voidaan Kuparisen mukaan tehdä esimerkiksi sukellustyönä. Vaihtoehtoisesti linjaa voidaan upottaa veteen ja nostaa jatojen liittämisen ajaksi pintaan.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...