0

Kerimäen Mieskuoro konsertoi kotikirkossaan

 

Kerimäen Mieslaulajat esiintyvät tulevana sunnuntaina Kerimäen isossa kirkossa, maailman suurimmassa puukirkossa isänmaallisessa kirkkokonsertissa. Konsertti on osa juhlavuotta viettävän kuoron kiertuetta ja esiintymisohjelmaa.

Kerimäelle haluttiin sotien jälkeen toimintaa, joka synnyttäisi yhteishenkeä. Tuolloin syntyi nuorista miehistä koostunut kuoro, Kerimäen Mieslaulajat vuonna 1947. Kuoron alulle panijana toimi Antti Malinen, joka itse lauloi kuorossa yli 60 vuoden ajan. Hän menehtyi keväällä 2016, mutta poika Pekka Malinen jatkaa edelleen kuorossa ja pitää yhtenä kuorolaisena isänsä synnyttämää perintöä elävänä.

Kerimäen Mieslaulajat kuvailee itseään vireäksi itäsuomalaiseksi mieskuoroksi, jolla on vankka jalansija paikkakunnalla niin perinteisen kuin uudemmankin kuoromusiikin esittäjänä.
Olemassaolonsa alkuvuosien vaikeuksista selvittyään kuoro on ajan saatossa kasvanut ja kehittynyt merkittävästi. Taiteellinen osaaminen ja kuoromusiikin edistämiseksi tehty työ on pantu merkille kotiseudun ulkopuolellakin aina valtakunnan tasolla saakka.
Kuorossa laulaa noin 50 miestä. Sen johtajana toimii Pertti Järvisalo. Kuoro esiintyy joskus myös pienemmissä kokoonpanoissa. Se valittiin vuonna 1998 vuoden mieskuoroksi Suomessa. Äänitteitä on tehty yhteensä kolme.

Juhlavuottaan kuoro viettää ahkerasti esiintymällä. Kerimäen konsertin jälkeen kuoro konsertoi loppukesän ja syksyn aikana vielä Mikkelissä, Heinävedellä, Savonlinnassa ja itsenäisyyspäiväkonsertissa jälleen Kerimäellä.

Tulevan sunnuntain konsertin ohjelmisto koostuu lauluista, jotka sopivat ”isänmaallisen kirkkokonsertin” ohjelmistoon. Suurin osa lauluista on kotimaista alkuperää. Konsertin lopulla rovasti Toivo Loikkanen pitää iltahartauden. Konsertin juontaa kuoron varajohtaja Mikko Sairanen.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmia voi ostaa kirkon ovelta (10 e) ja niiden tuotto käytetään Naisten Pankin kautta kehitysmaiden naisten ja tyttöjen elinolojen kehittämiseen.

 

Kerimäen Mieslaulajien isänmaallinen kirkkokonsertti su 20.8.2017 klo 18 Kerimäen kirkossa. Kerimäen Mieslaulajat 70 vuotta – Suomi 100 vuotta. Iltahartaus rov. Toivo Loikkanen. Vapaa pääsy. 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...