0

Ilahduttavan paljon koulutielle lähtijöitä

Koulutien alku on edessä Puruveden alueen kouluissa, ja lukuvuoden alku jännittää perheissä enemmän tai vähemmän. Monessa perheessä kouluvuosi alkaa perjantaina.
Savonlinnan alueen kouluista poiketen enonkoskelaiset ja kesälahtelaiset ekaluokkalaiset saavat nauttia vielä muutaman päivän kesälomasta, sillä heillä koulu alkaa vasta ensi tiistaina.
Kokonaan uusia koululaisia lähtee opintielle Puruveden seudulla hieman yli 140, joka on noin 30 enemmän kuin vuosi sitten. Toki kokonaismäärä on suhteellinen pieni, mutta kasvu on prosentuaalisesti iso.
Oppilasmäärien kehitys on sahaavaa, mutta tänä syksynä on kaiketi koulunsa aloittamassa aiempaa suurempi ikäluokka. Kuten tämän päivän Puruvedessä kerrotaan, esimerkiksi Enonkoskella koulun oppilasmäärä jatkaa kasvuaan jo toista vuotta peräkkäin.
On positiivista, että ihmiset asettuvat asumaan pitäjiin ja haja-asutusalueelle. Vain sillä keinoin varmistetaan julkisten palveluiden, kuten koulujen, toimivuus jatkossakin.
Kuntien poliittisilta päättäjiltä voi odottaa kauaskatseisuutta, kun kohta puoliin syksyllä aletaan rustata kasaan ensi vuoden budjetteja. Palvelut ja rakenteet täytyy pitää kunnossa, jos niille riittää käyttäjiä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...