0

Punkaharju ja sen matkailu esillä seminaareissa

Punkaharjusta, sen matkailusta sekä aiheesta yleisemminkin kiinnostuneille on tarjolla monipuolista tietoa kahdessa seminaarissa.
Seminaarit ovat ilmaisia. Niiden järjestämiseen on saatu Leader-tukea Piällysmies ry:ltä, osana Kotiseutuna kansallismaisema -hanketta.
Punkaharju – kansallismaisema ja kotiseutu -seminaari pidetään 19.8. Hotelli Punkaharjussa pidettävässä seminaarissa aihetta käsittelevät dosentti Jyrki Paaskoski teemanaan ”Punkaharju kansallismaisemana” ja FT Jukka Partanen vastaavasti Kolin osalta. Lisäksi FT Silja Laine, jolla on punkaharjulaiset sukujuuret, puhuu aiheesta ”Kotiseutuna kansallismaisema”.
Jyrki Paaskoski on punkaharjulainen Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen dosentti, Suomen ja Venäjän historian tutkija. Jukka Partanen on joensuulainen historiantutkija ja Silja Laine kulttuurihistorioitsija Turun yliopistosta.
Seminaari alkaa kello 11 ja kestää kolme tuntia. Kahvitusjärjestelyjen takia toivotaan ennakkoilmoittautumista 14.8. mennessä Hotelli Punkaharjun vastaanottoon: p. 015 511 311 tai sähköpostilla welcome@hotellipunkaharju.fi.

Matkalla Punkaharjulla -seminaari pidetään 9.9. Suomen Metsämuseo Lustossa ja Hotelli Punkaharjussa pidettävässä seminaarissa käsitellään ensin kotimaan matkailuhistoriaa (Maija Mäki), jonka jälkeen erityisesti Punkaharjua seuraavasti: Punkaharjun matkailun vuosisadat (Jyrki Paaskoski), Hotelli Finlandia (Timo Auvinen), Leirintäelämää Mustassaniemessä (Jussi Silvonen) ja Punkaharjun matkailun tulevaisuudennäkökulmat (Terhi Hook).
FM Maija Mäki on yliopisto-opettaja Turun yliopistossa, Timo Auvinen Pyhän Olavin Kilta ry:n puheenjohtaja, Jussi Silvonen eläkkeellä oleva punkaharjulainen opettaja ja Terhi Hook Visit Finlandin kehityspäällikkö.

Merkittävän osan seminaarista muodostavat Nuutti Kanervan kokoamat vanhoja Punkaharju-aiheisia postikortteja esittelevät näyttelyt. Lustossa olevan näyttelyn esittelyn jälkeen siirrytään kävellen (huom. tarvittaessa sadevarustus mukaan) ja kohteita katsoen Hotelli Punkaharjun postikorttinäyttelyyn. Nuutti Kanerva on Punkaharjulla nuoruutensa elänyt, valokuvausta harrastava sisustusarkkitehti.
Seminaari alkaa Lustossa kello 11 ja kestää näyttelyesittelyineen ja kävelyretkineen 5 tuntia. Kahvitusjärjestelyjen takia toivotaan ennakkoilmoittautumista 4.9. mennessä Hotelli Punkaharjun vastaanottoon: p. 015 511 311 tai sähköpostilla welcome@hotellipunkaharju.fi.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...