0

Polkien Puruveden ympäri – Puruveden ympäripyöräilyn historia ulottuu parinkymmenen vuoden taakse

Vauhdin hurmaa pyörän selästä koettuna on luvassa tänään sunnuntaina, kun jälleen on aika kisata Puruveden ympäripyöräilyssä.
Ympäripyöräily päämatka on 108 kilometriä nimensä mukaisesti Puruveden ympäri. Kilpailu starttaa tulevana sunnuntaina kello 10 Matkailukeskus Harjun Portilta, josta kilpailijat suuntaavat kohti Ruokolahdentietä, jota pitkin he polkevat Kerimäelle ja siitä edelleen Villallaan ja kohti kuutostietä. Kesälahdelta pyöräilijät tulevat Kesälahdentietä kohti Punkaharjua. Maali sijaitsee harjualueella Kruunupuiston risteyksen läheisyydessä.
Naisille ja miehille sekä kilpa- että harrastelijapyöräilijöille löytyvät omat sarjat päämatkalle.
– Reittinä Puruveden ympäripyöräily on hieno ja maasto vaihtelevaa, Punkaharjun Ponnen Janne Naukkarinen ja Tommi Nevalainen tuumaavat.

Päämatkan lisäksi ajetaan 50 kilometrin retkipyöräily, joka kulkee kilpapyöräilijöiden kanssa Kerimäelle saakka, josta retkisarjalaiset palaavat tietä 72 takaisin valtatie 14:sta, josta matka jatkuu Harjualueelle.
Myös juniori pyöräilijöille on oma kilpailu noin 18 kilometrin Mini Puruvesi, joka kulkee Tuunaansaaressa sekä harjualueella ohjaajien mukana. Juniorisarja on nuorille pyöräilijöille maksuton.

Kilpailun järjestävät nyt toista kertaa yhdessä Punkaharjun Ponsi sekä Punkaharjun Urheilijat. Tuttuun tapaan kilpailukeskuksena toimii Matkailukeskus Harjun Portti, jossa kilpailijat saavat ruokailla ja peseytyä kilpailun jälkeen.
Tänä vuonna kilpailun päätuomarina toimii SM-tasollakin kisoja järjestänyt sekä tuomaroinut Pentti Muukkonen.
Kaikkiaan talkoolaisia tapahtumaan osallistuu lähemmäs 30.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...