0

Punkaharjulainen Santeri Mutikainen pelaamaan Kalpaan ja opiskelemaan Kuopioon

Kulunut kesä on mennyt punkaharjulaiselta Santeri Mutikaiselta jääkiekon parissa. 17-vuotias nuori nimittäin valittiin keväällä Kalpan B-junioreiden SM-joukkueeseen.
– Ilmoittauduin keväällä Kalpan Try Outeille ja sain kutsun tulla Kuopioon kaksipäiväisiin testeihin. Oli sellainen fiilis, että voisin hakea, ja ilmeisesti se kannatti.
– Kun Kalpan valmentajat kertoivat, että ottaisivat minut pelaamaan, en miettinyt pitkään. Kalpassa pääsen testaamaan omia rajojani ja näkemään, mihin minusta on. Ei tarvitse harmitella jälkeenpäin, että miksi en mennyt.
Mutikainen kertoo, että uutisesta tuli hyvä fiilis.
– Tavoittelin paikkaa Kalpaan ja nyt sen sain. Try Outeista jäi fiilis, että nyt meni hyvin ja ilmeisesti se piti paikkansa.

Harjoituspelikausi Kalpan B-junioreilla alkoi perjantaina. Varsinainen sarjaa alkaa pyöriä syyskuussa.
– Pelejä on muun muassa liigakaupungeissa Oulussa, Turussa, Raumassa ja Helsingissä, joten tiedossa on bussissa istumista.

Vuoden Savonlinnan lyseon lukiossa kilpaurheilulinjalla opiskelleen Mutikaisen opinnot jatkuvat Kuopiossa urheilulukiossa.
– Koulu menee tällä hetkellä urheilun ehdoilla. Koulu kärsii vähän kiekon peluusta, mutta kyllä se siitä huolimatta pitää hoitaa kunnialla loppuun. Pitää pysyä tunneilla hereillä niin ei tarvitse lukea kotona niin paljoa.
Vaikka koulu meneekin urheilun ehdoilla, on lukion toiselle luokalle menevällä Mutikaisella tavoite suorittaa lukio kolmeen vuoteen.

Lue koko juttu 3.8. Puruvedestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...