0

Terävyyttä työkaluihin Luston Teroituspäivillä

Kesän jälkeen kunnostusta kaipaavat metsä- ja käsityökalut teroitetaan Metsämuseo Luston Teroituspäivillä 5.–6.8. klo 10–16 pientä korvausta vastaan. Mukaan saa myös vinkkejä siitä, kuinka onnistuu työkalujen oikeaoppinen teroitus ja huolto kotioloissa.

Viikonlopun aikana teroitetaan raivaussahoja, kirveitä, vesureita, puukkoja, saksia, puutarhasaksia, petkeleitä, kuorimarautoja, viikatteita ynnä muita tarpeellisia välineitä. Sen sijaan pikateriä, pokasahoja, justeereja, kairoja, luistimia, poran-, tehosekoittimen-, kutterin-, jyrsimen- ja sirkkelinteriä ei teroiteta.

Lustossa on jo aloitettu syyskuussa järjestettävän Sadonkorjuujuhlan valmistelut. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma kokoaa yhteen maaseudun tuottajat ja kuluttajat, ja esille pääsevät kotimaiset, aidot tuotteet ja maut.

Tapahtumapäivänä Luston piha-alueelle nousee Sadonkorjuutori, jonka myyntipaikat ovat nyt varattavissa Luston asiakaspalvelun kautta. Satokauden antimia kuten marjoja, sieniä, perunoita, juureksia sekä muita maaseudun maukkaita makuja ja tuotteita ovat tervetulleita myymään ja esittelemään niin yksityishenkilöt, yhdistykset kuin yrityksetkin.

Sadonkorjuutorin lisäksi Lustossa on päivän aikana myös muuta ohjelmaa koko perheelle. Viime vuonna sadonkorjuujuhlaan osallistui yli 600 kävijää.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...