0

Kauniiden ja ikimuistoisten hetkien metsästäjä

Joskus asiat loksahtavat paikalleen kuin itsestään. Tämän sai huomata kerimäkeläinen Sirpa Mikkonen, jonka elämä muuttui kertaheitolla. Mikkonen oli jo pitkään haaveillut valokuvaajan työstä ja keväällä hän otti askeleen kohti ammattivalokuvaajan uraa.
– Olin vuosien varrella äitiyslomilla ja lasten kanssa kotona perhevapaalla ja mietin, mitä haluaisin tehdä, sillä silloinen varastomiehen työ ei ollut unelmatyöni.
Kun Mikkonen palasi töihin vanhempainvapailta, joutui hän lomautuksille. Lomautusten aikana Mikkosella oli taas aikaa miettiä uraa valokuvaajana. Kun lomautukset olivat ohi, ei työtunteja ollut tarjolla kuin vähän.
– Ajattelin, että nyt voisi olla oikea aika lähteä kokeilemaan valokuvausta ammattina, varsinkin, kun tiesin, että tälle kesälle on tiedossa hyvin keikkoja.
Niinpä Mikkonen puolisonsa tuella teki suuren elämän muutoksen ja irtisanoutui työstään.
– En varmaan ole ikinä ollut niin helpottunut. Irtisanoutumisesta tuli vapautunut olo. Alkuun mietin ja jännitin, mitä tää tuo tullessaan. Mutta tunne meni heti ohi, enkä enää muista, että olen joskus ollut töissä.
Mikkonen sanoo, ettei hän olisi pystynyt tekemään näin suurta elämän muutosta ilman miestään.
– Tarvitaan kaksi ihmistä tällaisen päätöksen tekoon.

Mikkonen on harrastanut valokuvausta Taidelukiosta asti. Välillä kuvauksessa on ollut taukoja, mutta aina Mikkonen on löytänyt kuvaamisen ilon uudestaan. Nyt hän valokuvaa toistaiseksi sivutoimisena yrittäjänä.
– Tämä kesä on antanut hyviä viitteitä siitä, että valokuvaukselle on kysyntää täälläkin. Ajattelin, että katson pari vuotta ja nään suunnan, mihin tämä homma lähtee.
Mikkonen paljastaa, että kyselyitä on tullut paljon, joten sen suhteen näyttää hyvältä.
– Ei varmaa tarvitse muuta enää tehdä kuin valokuvata. Minulla otti aikaa, että löysin sen, mitä haluan tehdä. On tullut tehtyä kaikenlaista työtä elämäni aikana.
– Parasta tässä on, että saan olla oman itseni herra ja miettiä itse, miten rakennan työpäiväni.
Vastikää Mikkonen otti osaa maailmanlaajuiseen Portait Photo Awards -potrettikisaan, joka kestää vuoden. Joka kuukausi valitaan kuukauden parhaat kuvat ja vuoden lopussa palkitaan kaikista parhaista ne parhaimmat.
Pari viikonloppua takaperin Mikkosen kuva valittiin kuukauden parhaimpien kuvien joukkoon.
– Lähdin mukaan vasta nyt, joten olen myöhässä kokonaiskilpailuun osallistumisessa. Mutta jos oikein ymmärsin niin vain kolmisen prosenttia osallistujista valitaan joka kuukausi parhaimpien kuvien joukkoon eli aika hyvin taisin pärjätä.

 

Lue lisää ja kurkkaa Sirpa Mikkosen ottamia kuvia 27.7. ilmestyneestä Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...