0

Sattuman kauppaa

Elämä on ihmeellistä ja välillä melko jännittävää. Silloin tällöin täytyy oikein pysähtyä pohtimaan, miten yksi sattuma johdattaa erilaisiin valintoihin ja seurauksiin.
Onnellinen sattuma oli tavata nykyisen aviomieheni, joka minut Punkaharjulle aikoinaan toi. Ihastuin, tykästyin ja ajan myötä rakastuin alueeseen ja päätin, että täällä haluan elää ja tehdä työtä.

Elämän varrella tutustuu mitä erilaisempiin ihmisiin, joiden kanssa tulee pidettyä enemmän tai vähemmän yhteyttä. Kinkkisen kysymyksen tullessa eteen on hyvä käydä läpi omaa verkostoansa ratkaisun löytämiseksi. Jos ei joltain ystävältä löydy suoraa vastausta useimmiten saa ainakin vinkin ja suosituksen, mistä seuraavaksi asiaa tiedustella.
Välillä keskustelu saattaakin johtaa täysin uuteen avaukseen, kuten omalla kohdallani viime syksynä. Enpä ollut suunnitellut vapaa-ajanasuntojen vuokraustoiminnan pyörittämistä, mutta tilaisuuden tullen se tuntuikin hyvältä ratkaisulta.
Punkaharjun Kultaranta on yksi monista tuntemattomista alueemme matkakohteista. Kohde on, kuten moni muukin, kauniin harjuluonnon keskellä. Terassilta avautuva järvimaisema on sanoin kuvaamattoman kaunis ja mieltä rauhoittava. Puhtaat marja- ja sienimaastot sekä kalavedet ovat aivan vieressä. Täälläkin pääsee nauttimaan leppoisasta tai rivakammasta kävelyretkestä kapeaa Siekaleharjua pitkin. Alueella kiertävä, merkitty Tapion uran luontopolkukin odottaa liikkujia.

Sattumaahan sekin oli, että ensisijaisen majapaikan ollessa täynnä parikkalalainen yrittäjä otti yhteyttä ensin tuttuun ihmiseen varmistaakseen matkailijoiden pysymisen lähialueella. Menneenä viikonloppuna paikka täyttyi lontoolaisesta porukasta, joka äimisteli paikassa vallitsevaa hiljaisuutta.
Onhan se melkoinen vastakohta miljoonakaupungin hälylle. Vaikka vierailijoiden paapominen tarkoittikin aikaisia heräämisiä ja edestakaisin sinkoilua, tärkeintä oli järjestää ikimuistettava, lämminhenkinen kokemus vierailijoiden ollessa ensimmäistä kertaa Suomessa ja Punkaharjulla.
Ja pitihän työkeikalla oleva porukka ohjata illalliselle Punkaharjun ykköskohteeseen – Hotelli Punkaharjuun. Tieto naapurimaan presidentin tulevasta vierailusta lisäsi entisestään paikan kiehtovuutta vierailijoiden mielissä. Monelle turistille Venäjän läheisyys on todella jännittävä asia, jota kannattaisi painottaa enemmänkin matkailumarkkinoinnissamme.

Seuraava lähiajan sattuma oli, kun saksalainen turisti eksyi alueelle leiriytymispaikkaa etsiessään. Myönnetään, että oli kiusaus antaa rouvasihmisten leiriytyä järven rannalle pientä maksua vastaan, mutta mieluummin ohjasimme asiakkaat telttailijoitakin palvelevaan Hepokattiin.
Se ei kuitenkaan liene sattumaa, ketä milloinkin suosittelee, vaan siinä pätee ”top of mind”. Ne ihmiset, joiden kanssa on eniten tekemisissä ja joiden palveluita itsekin käyttäisi nousevat ensimmäisenä mieleen, kun vieras kysyy suosituksia.
Luodaan toisillemme enemmän sattumia – pidetään tiiviisti yhteyttä toisiimme!

Ruth Lähdeaho-Kero
Kirjoittaja on Punkaharjun
Yrittäjien puheenjohtaja.

Viikon kysymys

Tuleeko vuodesta 2021 parempi kuin 2020?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...