0

Nuoret itsetunnon nostajina

Maaseudun menestystekijöitä kaivellaan milloin mistäkin: luonnosta, matkailusta, lähiruoasta, yhteisöllisyydestä. Kaikki tärkeitä ja maininnan arvoisia.
Yksi tulevaisuuden toivo tahtoo jäädä aika ajon unholaan. Puruveden seutu tuottaa vuosi vuoden jälkeen mainiosti menestyneitä nuoria.
Urheilun rintamalla on saatu nauttia lukuisista menestystarinoista. Kansallisen kärkitason nuoria urheiljoita on kasvatettu paikallisissa seuroissa tasaiseen tahtiin. Mainitsemisen arvoisia ovat muun muassa kerimäkeläinen pitkäjänteinen työ judon ja lentopallon parissa. Viimeksi on saatu ihailla muun muassa maan naislentopalloilun ykkösketjuun kuuluvan Noora Kososen otteita Eurooppa-liigassa.
Ilahduttavaa on, että myös kulttuurin saralta nousee menestyjiä. Lahjakkaita laulajiakin syntyy. Kerimäeltä lähtöisin olevan sopraano Aleksiina Turtiaisen pääsy valtakunnan kovimpiin nuorten laulukilpailuihin kuuluvaan Timo Mustakallio -kilpaan on kova saavutus.
Menestymisen keskeinen avain on lahjakkuus, mutta merkittävä osa on myös alueen seurojen ja oppilaitosten toiminnalla. Puruveden ja Savonlinnan alueelta löytyy vahvaa pohjaa myös taiteellisten lahjojen jalostamiseen.
Täkäläisten nuorten menestyminen eri aloilla luo uskoa tulevaan ja pönkittää itsetuntoa. Paikkakunnan koko ei määritä onnistumisen mahdollisuuksia.

Jari Silvennoinen

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...