0

Tuhkarokkoepäily Savonrannalla

Savonrannalla epäillään tuhkarokkotartuntaa. Savonrannan tartuntaepäilyllä ja Itä-Karjalan Kansanopiston aiempien varmistettujen tuhkarokkotapausten välillä on todettu yhteys.
Tartuntaa varmistetaan parhaillaan THL:n virologian laboratoriossa ja sairaanhoitopiiri tiedottaa tilanteesta tulokset saatuaan, todennäköisesti keskiviikkoiltana.

Savonrannan veneilijöiden lomasatamassa aikavälillä 23.6.-4.7.2017 asioineita suositellaan varotoimena tarkistamaan, ovatko he saaneet kaksi tuhkarokkorokotetta (MPR-rokote) tai varmuudella sairastaneet tuhkarokon aiemmin.
Mikäli suoja taudilta on puutteellinen, suositellaan näitä asiakkaita ottamaan virka-aikana puhelimitse yhteyttä oman paikkakunnan neuvolaan rokotuksen järjestämistä varten. Mikäli edellä mainitulla aikavälillä venesatamassa asioineille henkilöille tulee tuhkarokon ensioireita, tulee heidän ottaa puhelimitse yhteyttä oman tai lomapaikkakuntansa päivystykseen. Tuhkarokon ensioireita ovat korkea kuume, hengitystieoireet ja yleensä kurkkukipu sekä myöhemmin iho-oireet.
Savonrantalaisia palvelee heinäkuussa Kerimäen terveysasema.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...