0

18-vuotias Jori Ryyppö voitti traktoripuunkuormauksen Suomenmestaruuden ja PM pronssia

Vasta kuukausi sitten 18 vuotta täyttänyt toropalalainen Jori Ryyppö pääsi lyömään ällikällä traktoripuunkuormauksen ammattilaiset. Nuori mies voitti suomenmestaruuden sekä sen jälkeen Ruotsissa Pohjoismaiden mestaruuspronssia.
– Ainahan voitto hyvältä tuntuu, Jori Ryyppö tuumaa ja kertoo, että lajin konkaritkin ihmettelivät, kun nuori mies tuli ja pesi kaikki.
– Oli mukavaa nähdä, miten hommat hoidetaan muualla maailmalla.
Kaikkiaan Keslan ja Valtran järjestämään kilpailuun osallistui Suomesta noin 500 henkilöä. Pohjoismaiden mestaruudesta karsi kaikkiaan yhteensä 5000 puunkuormaajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.
Jokaisen maan kolme parasta pääsi Ruotsissa Elmia Wood -näyttelyssä järjestettyyn finaalin.

Traktoripuunkuormauksessa tehtävänä on purkaa kymmenen tukkia pois kyydistä ja kasata ne sitten takaisin kyytiin. Jos tukeilla osuu parruihin tai ne tippuivat, lisätään kisatulokseen virhesekunteja. Nopeimman tuloksen saanut voittaa kilpailun.
– Meillä Suomen kolmen kärjellä oli todella tiukka taisto. Tulokset olivat kaikki kymmenen sekunnin sisällä. Ruotsissa sama tiukka kisa olisi jatkunut, jos en olisi tiputtanut yhtä tukkia. Nappasimme siellä kuitenkin kolmoisvoiton, emmekä päästäneet muita pohjoismaalaisia palkintopallisijoille.

Lue lisää Puruvedestä 29.6.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...