0

Moto-sporttia kesät ja talvet

Seutukunnan kärkiurheilijoihin lukeutuva snowcross-kuljettaja Jere Tynkkynen suuntaa luottavaisena tulevaa kohti.
Kuluneella kaudella Tynkkynen ajoi snowcrossin SM-sarjassa viidenneksi ja kausi oli muutoinkin Itä-Savon Moottorikelkkailijoille kohtuullisen hyvä.
Seuratasolla kuljettajat ajoivat pääsääntöisesti omalla tasollaan, lisäksi uusia nuoria kuljettajia pääsi mukaan kelkkakilpailuiden maailmaan.
Tynkkynen itse vietti kuluneen kauden ensimmäistä kertaa niin, että pääasiallinen harjoittelu- ja majapaikka oli Rovaniemellä. Lunta ja harjoitteluratoja riitti näin koko kauden ajaksi, lisäksi moniin kilpailuihin oli vähemmän ajomatkaa.
– Toki mukaan mahtui pidempi reissuja, kuten Ruotsissa pidetyt kisat. Autoon kyllä kertyi kaikkiaan vähemmän kilometrejä kuin aiemmin, Tynkkynen kertoo.
 
Ratkaisun selkeä etu oli se, että ajamaan pääsi useammin, 3-5 kertaa viikkoon. Se heijastui positiivisesti myös kisoihin. Vaikka tavoitteena toki olivat podiumin korkeimmat paikat ja SM-mitali, voi Tynkkysen mukaan viitossijaankin olla hyvin tyytyväinen. Ajo kehittyi hyvin, eikä eroa mitalisijoihin paljoa ollut. Tynkkynen toteaa, että kisoissa on myös aina monta muuttajaa: vauhdin ja taidon sijaan lopputulokseen voivat vaikuttaa myös esimerkiksi tekniset haasteet, tai muut sattumukset, joita kisatilanteessa voi tulla eteen. 
 
Loppukevät ja alkukesä ovat snowcross-kuskeille sen sijaan palautumisen aikaa. Kuntotreeni pyörii toki koko ajan ja Tynkkynen ylläpitää kilpailuvirettä toisen tärkeän harrastuksen, motocrossin avulla.
– Motocross on myös tapa rentoutua. Se on yksinkertaisesti mukavaa päästä pyörän selkään.
 
Fyysisen ja teknisen treenin lisäksi keskikesän lähestyessä ryhdytään myös suunnittelemaan tulevaa kautta ja neuvottelemaan esimerkiksi erilaisista kumppanuuksista. ”Sormia napsauttamalla” uuteen kauteen ei kuitenkaan koskaan Tynkkysen mukaan lähdetä, kilpatasolla ajaminen ei ole pelkästään omasta tahdosta kiinni.
Palo kelkkaradoille on kuitenkin kova ja luottoa löytyy siihen, että tulevanakin talvena kisataan kärkitasolla.
– Se, että kokee yhä kehittyvänsä ja saavansa lajista paljon irti, luo motivaatiota jatkolle.
 
Lue koko juttu 22.6. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...