0

Marianne Kosonen kilpailemaan kesäuniversiadeihin

Kerimäen Judonokoa edustava, aikuisten 1-maajoukkueeseen kuuluva Marianne Kosonen nimettiin ensimmäisten suomalaisurheilijoiden joukossa elokuun 19.-30. päivä Taiwanin Taipeissa pidettäviin kesäuniversiadeihin. Valinnasta vastasi Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö. Valintakriteeriksi mainittiin yksilöurheilijan mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon. Lisäksi urheilijan täytyy olla 1989 tai myöhemmin syntynyt korkeakoulun opiskelija tai puolentoista vuoden sisään sieltä valmistunut.

Kosonen oli valinnasta innoissaan.

– Tämä on merkittävä askel urheilijan polullani, kohti unelmaani. Hienoa, että tulin valituksi heti ensimmäisten joukossa. Vaikka olimme jo suunnitelleet loppukesän ohjelmaa universiadit huomioiden, on minulla nyt pari kuukautta aikaa valmistautua niihin täysillä. Heinäkuussa käyn ottamassa kisatuntumaa Saksassa Saarbruckenin European Cupissa ja muutamalla kansainvälisellä randorileirillä. Turhia menestyspaineita en halua ottaa, sillä universiadeihin liittyy paljon minulle uusia kilpailuolosuhteita; esimerkiksi aikaero, ilmasto ja kilpailukylässä tuhansien ihmisten kanssa asuminen ja valmistautuminen. Mutta kun tulee aika astella ottelualueelle, sinne mennään aina voittamaan, oli kilpailu mikä tahansa, nuori judoka toteaa.

Kesäuniversiadeissa kilpaillaan 22 lajissa ja Taipeihin odotetaan yhteensä kymmentätuhatta osallistujaa noin 150 maasta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...