0

Talouskin kiittää pikaratkaisua

Vielä maanantaina näytti, että Suomeen saatiin kunnon hallituskriisi. Hallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus tarvitsivat Kristillisdemokraattien ja RKP:n tuen, jotta hallituspuolueet saisivat enemmistön eduskuntaan. Luvassa olisi ollut heikko hallitus, jolla olisi edessä monta visaista ratkottavaa asiaa ennen järjestäytymistään.
Mutta tiistai muutti kaiken. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä sananmukaisesti repesi, ja yli 20 edustajaa jätti tuoreen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kannattajiensa keskelle.
Maanantaina Keskusta ja Kokoomus ilmoittivat, etteivät ne voi toimia Halla-ahon kanssa. Yhteisen aatepohjan sanottiin murenneen. Hallitus oli kaatumassa.
Suomessa jatkanee Keskustasta, Kokoomuksesta ja Uusi vaihtoehto -ryhmittymästä kasattu hallitus, jonka kannatus eduskunnassa on runsaat sata edustajaa. Vieläkään se ei ole vahva, mutta kaiketi toimintakykyinen. Se pystyy säilyttämään hallitusohjelmansa.
Poliittinen myllerrys jatkuu kuitenkin lähiviikot. Eduskunnasta alkanut perussuomalaisten erkaantuminen etenee maakuntiin. Ensimmäiset merkit koettiin jo Savonlinnassa, jossa Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jättänyt kansanedustaja Kaj Turunen irtaantuu myös Perussuomalaisten valtuustoryhmästä.
Toivottavasti selkkauksesta toivutaan nopeasti. Suomen orastavan hyvä talouskehitys ei kestä poliittisesti pitkittynyttä epävarmaa ajanjaksoa.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...