0

Reformaation merkkivuoden tapahtuma käynnistyi Kerimäellä – huomisen tavoitteena täysi kirkko

Reformaation merkkivuoden päätapahtuma Kirkko täyteen! käynnistyi tänään lauantaina Savonlinnan seurakunnan tiedotteen mukaan hyvissä merkeissä. Väkeä tuli avajaisiin reilut 200 henkeä.

Piispa Eero Huovinen otti saarassaan esille neljä teesiä: Rakasta kuulijoitasi, saarnaa sanaa, märhedi ja ole yksinkertainen. Katolisesta kirkosta vieraana oleva domikaaniveli Gabriel Salmela kertoi saarnan neljästä kriteeristä.

Iltapäivän aluksi evankelista Ilkka Puhakka toi elävästi esille teeman ”miten julistan evankeliumia”. Teemu Laajasalo ja Sammeli Juntunen esitelmöivät siitä, mitä reformatorinen saarna voisi olla tänä päivänä. Lopuksi paneelikeskustelussa pohdittiin, miten ja miksi Jumalan sana vaikuttaa. Esitysten lomassa kuultiin Trio Gambaamon upeana musisointina virsiä vanhoin sovituksin.

Kirkonmäellä ja kirkkopuistossa oli ruokailua ja kahvittelua sekä myyntipöytiä ja oheisohjelmaa. Teatteri Fennica esitti katkelmia Lutherin elämästä. Ilta huipentuu johtavan kanttorin Minna Raassinan konserttiin.

 

Kuvat: Ari Tiippana, Jussi Silvennoinen

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...