0

Kerimäki valmis suureen reformaatiojuhlaan – tapahtuma tuo viikon päästä nimekkäitä puhujia ja esiintyjiä

Kirkko täyteen -tapahtuma tuo viikon kuluttua kirkonmäelle nimekkäitä puhujia ja esiintyjiä. Eero Huovinen julistaa lomarauhan
Vajaan kahden viikon päästä lauantaina ja sunnuntaina Kerimäen kirkonkylä täyttyy kirkkovieraista, Jumalan sanasta ja vähän markkinameiningistäkin.
Reformaation merkkivuoden Kirkko täyteen! -tapahtuma polkaistaan käyntiin urkujen pauhinalla lauantaiaamuna klo 10.
Viikonloppu huipentuu sunnuntaina, jolloin on tarkoitus saada juhlamessuun maailman suurin puukirkko täyteen sanan kuulijoista. Messussa saarnaa Helsingin Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Reformaation 500-vuotismerkkivuotta juhlistettiin jo tammikuussa Savonlinnan ja Kallion seurakuntien yhteisellä Reformaatioviikolla.
Esitelmiä ja puheenvuoroja ryyditetään myös nyt aiheeseen sopivalla musiikilla ja osuvilla kommenttipuheenvuoroilla. Myös yleisökeskusteluille on varattu aikaa.
Esitelmiä ja puheenvuoroja on pyydetty muun muassa piispa Seppo Häkkiseltä, piispa emeritus Eero Huoviselta, evankelista Ilkka Puhakalta ja dominikaaniveli Gabriel Salmelalta.
Kirkkoherrat Teemu Laajasalo ja Sammeli Juntunen keskustelevat aiheesta Miten reformatorinen saarna tuodaan tähän päivään? Mukana ovat myös rovasti Toivo Loikkanen ja toimittaja Heli Karhumäki.

Savonlinnan seurakunnan johtava kanttori Minna Raassina soittaa lauantain lopuksi kuulijat urkumatkalle maailman ympäri.
Oheisohjelmassa Kerimäen kirkonmäellä on muun muassa näytelmäkirjailija Eeli Klemetin kirjoittamia näytelmäkohtauksia Lutherin elämästä, yhteinen muskari lapsille ja aikuisille sekä hautausmaaopastus.
Nälässä ei tarvitse sanaa kuulla, sillä ruokaa saa emäntien soppatykeistä, Puruveden Kala-Harrien muikunpaistopisteistä ja Tapulikahviosta.

Sunnuntain juhlamessuun on koottu suurjuhlakuoro koko Savonlinnan seurakunnan alueelta. Kuoroa johtaa kirkkomuusikko Mika Siekkinen.
Juhlamessun, keittolounaan ja kirkkokahvien jälkeen on perinteinen lomarauhan julistus Kerimäen kirkon portailta. Lomarauhan julistaa tänä vuonna piispa emeritus Eero Huovinen.
Kirkko täyteen! Reformaation merkkivuoden tapahtuma Savonlinnan Kerimäellä 10.-11.6.2017.
 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...