0

Aikuisiällä käyty lukio oli mukava kokemus

Punkaharjulainen Ruth Lähdeaho-Kero aloitti lukio-opintonsa vuonna 2015 Punkaharjun lukiossa muutaman muun aikuisopiskelijan tavoin. Aikuisopiskelijoita kannusti opintojen aloittamisessa uhka Punkaharju lukion lopettamisesta. Vaikka aikuisopiskelijoiden läsnäolokaan ei pelastunut lukiota Lähdeaho-Kero jatkoi opintojaan Savonlinnan aikuislukiossa vuodesta 2016 lähtien.

Kahden vuoden opiskelun päätteeksi Lähdeaho-Kero valmistuu tänä keväänä ylioppilaaksi. Helsingin teknillisessä oppilaitoksessa 90-luvulla suoritetun insinöörikoulutuksen kursseja hyväksiluettiin osaksi lukio-opintoja, joka lyhensi opiskeluaikaa.

Opiskelu nuorempien oppilaiden joukossa Punkaharjulla oli Lähdeaho-Kerolle mukava kokemus. Nuorilla lukiolaisilla oli virkistävä vaikutus vanhempiin opiskelijoihin ja lukio-opiskelu toi heille mahdollisuuden tutustua nuoriin opiskelijoihin.

Lue lisää 24.5. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...