0

Taistelun jylinää Salpalinjalla – kuvagalleria taistelunäytöksestä

Sotahistoriallinen yhdistys Viimeisellä linjalla käynnisti tänään näyttävästi toimintansa. Herttuassa järjestetty Viimeisellä linjalla Suomi 100 vuotta -tapahtuma käynnistyi Savonlinnan reserviläisten taistelunäytöksellä. Näytös toteutettiin Herttuan alueella olevissa Salpalinjan taisteluhaudoissa. Tapahtumaa oli taltioimassa kuvausryhmä, jolla on työllä alla loppuvuodesta ensi-iltansa saava, Salpalinjaa käsittelevä dokumentti elokuva.

Ohjelma jatkui taisteluhautoihin tutustumisen, ruokailun, musiikin ja seminaarin merkeissä.  Iltapäivän seminaarissa reservin majuri, rauhanturvaveteraani Terho Ahonen, museoviraston arkeologi John Lagerstedt, maakunta-arkeologi ja tutkija Jorma Hytönen, sekä kenraaliluutnantti (evp) Heikki Koskelo puolestaan antoivat Salpalinja-aiheisen tietokatsauksen.

Aiheesta laajemmin 24.5. Puruvesi-lehdessä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...