0

Kerimäki hylkäsi OP-fuusion

Kerimäen Osuuspankki ei lähde mukaan maakunnan seitsemän osuuspankin valmistelemaan fuusioon. Sulautumisesta äänestettiin Kerimäellä keskiviikkoiltana pidetyssä osuuskuntakokouksessa. Pankin hallituksen esittämän fuusion puolesta annettiin 163 ääntä ja fuusiota vastaan 150 ääntä.

Sulautuminen uuden suurpankin osaksi olisi vaatinut osuuskuntakokouksessa vähintään kahden kolmasosan äänten enemmistön, joten tulos oli siltä osin varsin selvä. Annetuista 316 äänestä kaksi hylättiin ja yksi oli tyhjä.

Kerimäen Osuuspankin osuuskuntakokouksen päätös merkitsee, että esitetty fuusiohanke sellaisenaan kaatuu. Fuusion toteutumisen edellytyksenä oli, että kaikki mukana olevat pankit hyväksyvät sen.

Kolme tuntia kestäneessä osuuskuntakokouksessa koettiin ennätyksellinen osanotto ja käytettiin hankkeen esittelyn jälkeen yhteensä parikymmentä puheenvuoroa sekä fuusion puolesta että vastaan. Fuusion hylkäämistä esitti ensimmäisenä Erkki Pennanen.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...