0

Etelä-Savon rahastolta apurahoja ja palkintoja

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto jakoi apurahansa ja palkintonsa maakuntarahaston 55. vuosijuhlassa Savonlinnassa keskiviikkona.
Määräaikaan mennessä rahasto vastaanotti 356 hakemusta. Apurahoja myönnettiin 52 ja palkintoja kaksi. Lisäksi maakuntarahasto varasi neljään myöhemmin jaettavaan Rantasalmi-opintostipendiin yhteensä 3 500 euroa.
Etelä-Savon Kulttuurirahaston 10 000 euron kulttuuripalkinnon sai Itä-Savon kulttuuritoimittaja Riitta-Leena Lempinen-Vesa. Rantasalmi-palkinto 20 000 euroa luovutettiin sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttilalle.
Maakunnallinen 40 000 euron Kärkihankeapuraha myönnettiin GalleriArille. Vuoden 2017 apurahakierroksen kokonaisjako oli yhteensä 653 000 euroa.

Puruveden alueelle jaettuja apurahoja: kuvatait. maisteri Emma Ainala, Savonlinna, taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyiden järjestämiseen, Riitta Kivimurron rahastosta 24 000; äänitaiteilija Lauri Ainala, Savonlinna, ääntä, performanssia, videotaidetta ja kirjallisuutta yhdistävään taiteelliseen työskentelyyn, Rantasalmen rahastosta 12 000; Agrologi AMK Tarja Elina Kaijansinkko, Enonkoski, sellokotelon ja sellon jousen hankintaan, Rantasalmen rahastosta 3 500; Kulttuuritoimittaja, fil. maisteri Riitta-Leena Lempinen-Vesa, Savonlinna, kulttuurin puolustajalle, taiteen tulisielulle 10 000, Teatterit. maisteri Iida-Maaria Lindstedt, Savonlinna, Tyhjä talo -monologiesityksen valmistamiseen 7 000; kuvatait. maisteri Ville Löppönen, Savonlinna, taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyiden järjestämiseen, Rantasalmen rahastosta 12 000; muusikko Matti Makkonen, Savonlinna, sellon jousen hankintaan, Rantasalmen rahastosta 4 000; Muhasaaren Teatteri ry, Savonlinna, tapahtumakesän 2017 näytäntöjen toteuttamiseen, Savonlinnan Kirjapaino Osakeyhtiön rahastosta 10 000; Dipl.ins. Aleksandr Soroka, Savonlinna, magneettikentässä muotoaan muuttavaa älymateriaalia käsittelevään väitöskirjatyöhön, Rantasalmen rahastosta 24 000.

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...