0

Joona Klemetistä tuli tuore 4H-yrittäjä – Punkaharjulainen perusti ulko- ja maataloustöitä tarjoavan firman

Punkaharjun yläkoulussa viimeistä vuotta opiskeleva 15-vuotias Joona Klemetti  innostui oman 4H-yrityksen perustamisesta, kun koulussa järjestettiin 4H-yrittämistä käsittelevä informaatiotilaisuus. Klemetin Raikuu -nimisen 4H-yrityksen sopimuspaperit allekirjoitettiin viime viikolla.
– Perustin yrityksen testiksi, sillä olen miettinyt, että kun olen käynyt kouluni, voisin perustaa oikean yrityksen, Klemetti suunnittelee.

4H-yrityksen perustaminen oli Klemetin mukaan helppoa, sillä hänellä oli ideoita jo valmiina. Sopimusten allekirjoittaminen hoitui helposti eikä 4H-yrityksen perustamisen eteen tarvinnut nähdä paljoakaan vaivaa.
4H-yhdistyksen jäsenenä oleville nuorille 4H-yrityksen perustaminen vaatii suunnitelman yrityksestä. Tueksi valitaan yritysohjaaja, kuten äiti tai isä, jonka avulla yritystä pyöritetään. Apua ja tukea yritykselle saa myös 4H-yhdistykseltä. Kerran vuodessa yritys toimittaa toiminta- ja talousraportin 4H-yhdistykselle. Nuori voi sitoutua omaan yritykseensä haluamansa ajanjakson verran.

Lue koko juttu ja lisää asiaa 4H-yrittäjyydestä 4.5. Puruvedestä tai näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.
 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...