0

Kiteen paikat saatiin jaettua – suurimmat puolueet ovat tyytyväisiä

Luottamusmiespaikat jaettiin Kiteellä jo hyvissä ajoin ennen vappua.  Yhdeksänjäseniseen hallitukseen tulee neljä keskustalaista, kaksi SDP:n edustajaa, kaksi perussuomalaista sekä yksi jäsen kokoomukselta. Samaa paikkajakoa noudatetaan noudatetaan teknisessä-, ympäristö-, sekä sivistys- ja vapaa-aikalautakunnassa. Tarkastuslautakunnassa jäseniä on yksi kustakin puolueesta, joten sinne jäsenen saa myös kristillisdemokraatit, joilla on yksi valtuutettu.

Valtuuston puheenjohtajuus on keskustalla ja hallituksen puheenjohtajuus SDP:llä kuten kuluvallakin kaudella. Valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan sai SDP ja toisen varapuheenjohtajan paikan perussuomalaiset.
Hallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan täyttää keskusta ja toisen varapuheenjohtajan paikan perussuomalaiset.
Valtuuston suurin puolue keskusta, sai teknisen lautakunnan puheenjohtajan paikan ja SDP:lle tuli sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajuus. Ympäristölautakunnan puheenjohtajan paikan sai perussuomalaiset ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajan paikka kuuluu kokoomukselle.
– Lautakuntapaikkojen täyttämisessä on sitouduttu tasa-arvoperiaatteeseen, sanoi Pentti Mähönen, joka osallistui luottamusmiespaikkaneuvotteluihin keskustan edustajana.

Suurimmat puolueet; keskusta, SDP ja perussuomalaiset ovat lopputulokseen tyytyväisiä ja sanovat neuvottelujen onnistuneen hyvässä yhteisymmärryksessä.
Kokoomuksen Sanna Halttunen puolestaan sanoo suoraan olevansa pettynyt paikkajakoon.
– Olisin ollut kiinnostunut valtuuston varapuheenjohtajan paikasta, sanoo Halttunen, jonka henkilökohtainen äänimäärä oli 205. Hänen mukaansa valtuuston toisen varapuheenjohtajan paikka on perinteisesti ollut kokoomuksella ja siihen

Lue lisää 4.5. Puruvedestä tai näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...