0

Punkaharjulaisvaltuutetut kutsuivat kuntalaisia koolle – väkeä ja keskustelua riitti

Ystäväntuvalla kävi tiistaina iltapäivällä kuhina ja vilkas puheensorina, kun joukko uusia, Punkaharjulla asuvia kaupunginvaltuutettuja järjesti kuntalaisille vapaamuotoisen kahvittelu- ja keskustelutilaisuuden.

Tilaisuuden oli ideoinut kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Lea Sairanen. Mukaan oli kutsuttu kaikki Punkaharjulla asuvat uudet valtuutetut. Tilaisuudessa olivat mukana Sairasen lisäksi kokoomuksen Ari Ora, keskustan Jonne Tynkkynen, perussuomalaisten Veikko Puustinen, sekä vihreiden Tiina Strandén. Lisäksi sdp:n Karoliina Laukkanen vieraili tilaisuudessa.

Uudet valtuutetut halusivat tilaisuudessa kuulla kuntalaisten mielen päällä olevia asioita, sekä tunnustella olisiko vastaavilla tilaisuuksille kysyntää jatkossakin. Valtuutetut kertoivat, että tarkoituksena on jatkossakin järjestää samanhenkisiä kohtaamisia, jos jokin isompi aluetta koskeva asia on tulossa päätöksentekoon.

– Vaikkei omaa tilaisuutta vaativia asioita olisikaan, on hyvä ylipäätään järjestää kohtaamisia, joissa kuntalaiset voivat tulla tapaamaan valtuutettuja ja kertomaan ajankohtaisista asioista, Lea Sairanen täydensi.

Tilaisuuden pääpaino oli valtuutettujen ja kuntalaisten keskinäisissä keskusteluissa. Lyhyiden alkuesittelyiden yhteydessä valtuutetut painottivat kuntalaisten kuulemisen lisäksi myös yhteistyön merkitystä – paikallisella tasolla ja koko kaupungin alueella.

 

Paikalla vieraili illan mittaan kuutisenkymmentä kuntalaisia. Puhetta riitti ja ainakin läsnäolleiden keskuudessa valtuutettujen toteuttama tilaisuus koettiin tervetulleeksi asiasta. Myös ehdotus kohtaamistuokioiden jatkosta sai vahvaa kannatusta.

Tärkeitä ajankohtaisia aiheita oli keskusteluiden perusteella muun muassa Ystäväntuvan toiminnan jatkuminen, lähidemokratian turvaaminen, terveyspalveluiden toimivuus ja kaupungin metsäomaisuuden myynti.

Ohessa kuvakatsaus tilaisuuden tunnelmiin.

Lue lisää 27.4. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...