0

Tehdään Savonlinnasta yrittäjäystävällisin kaupunki!

Yrittäjyys pitää tehdä houkuttelevaksi, koska vain yritykset luovat työpaikkoja. Yritysten toimintaedellytykset täytyy tehdä mahdollisimman hyviksi.
Savonlinnasta kyllä löytyy työvoimaa eri alojen yrityksille. Mutta paikallisen koulutuksen tulee pystyä vastaamaan työvoimatarpeisiin.
Venäjän läheisyyden luomat mahdollisuudet tulee hyödyntää. Talouspakotteet eivät kestä loputtomasti. Nyt pitää valmistautua aikaan, jolloin markkinat taas avautuvat.
Aasialaisen kummikaupunkiyhteistyön mahdollisuuksia pitää myös tutkia. Tässä asiassa pitää kuitenkin pitää jalat tukevasti maassa.
Lisäinvestointeja on jo onnistuttu saamaan. Hyvä niin. Savonlinnalaisten tuotteiden ja palvelujen vienti on kuitenkin aivan liian vähäistä.
Yrittäjyyden alku pitää tehdä helpoksi. Savonlinnan tulee ennakkoluulottomasti pyrkiä kokeilukunnaksi, jossa testataan eri menetelmiä turhan byrokratian purkamiseksi.
Savonlinna on jo valtion huomion kohteena. Tästä kertoo OKL-tukipaketti.

Alueellisia verokevennysmalleja on käytetty onnistuneesti eri puolilla maailmaa. Siksi lennokkaitakaan ideoita ei pidä pelätä. Yksi sellainen voisi olla, että kun yhtiön liikevaihto on alle 50 000 euroa, ei yritystä verotettaisi lainkaan tai että vero olisi yksi kiinteä summa.
Myös Viron nollayritysveromallia voitaisiin kokeilla. Verohelpotukset toisivat varmasti yrityksiä ja työpaikkoja kuntaan.
Yrityksiä pitäisi myös kannustaa työllistämiseen tukemalla niitä taloudellisesti silloin, kun yhtiö palkkaa lisätyövoimaa.

Jarmo Luostarinen
Kuntavaaliehdokas (kok.)
Savonlinna

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...