0

Seurakunta ei vihi eikä siunaa samaa sukupuolta olevia – oikaisuvaatimus meni nurin

Oikaisuvaatimus, joka olisi mahdollistanut samaa sukupuolta olevien ihmisten vihkimisen ja siunaamisen Savonlinnan seurakunnassa, meni nurin kirkkoneuvostossa keskiviikkona.

Tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulemisen jälkeen Savonlinnan seurakunnan kirkkoneuvosto teki 23.2. päätöksen, jossa Savonlinnan kirkoissa ei toimiteta samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon vihkimisiä eikä avioliiton siunaamisia.

Seurakuntalaiset Heikki Härkönen ja Pellervo Kokkonen jättivät päätöksestä oikaisuvaatimuksen, minkä lisäksi neuvoston jäsen Arja Saarikoski jätti asiaan vastaesityksen.

Oikaisuvaatimuksessa pyydettiin perumaan edelliset päätökset ja mahdollistamaan puolesta ja kanssa rukoukset kirkkorakennuksessa ja sallittavan parien puolesta rukoilun päiväjumalanpalveluksen yhteydessä. Saarikosken vastaesityksessä vedottiin Savonlinnan seurakunnan toimintastrategiaan vuosille 2017-2020 ja esitettiin, että samaa sukupuolta olevien parien puolesta ja kanssa voitaisiin rukoilla myös kirkossa ja jumalanpalveluksessa.

Asiasta keskusteltiin vilkkaasti ja äänestettiin kirkkoneuvostossa. Puheenjohtajan esitys, ettei oikaisuvaatimus aiheuta toimenpiteitä ja hylätään, voitti äänin 9-4.

Samaa sukupuolta olevien parien puolesta ja kanssa rukoilemista ei myöskään toteuteta kirkoissa, vaan niihin tarjotaan jokin muu sopiva seurakunnan tila.

 

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...