0

Ilmaisvuorot nuorille, kasviksia kouluun – Kerimäellä tentattiin ehdokkaita nuorten asioista

Tiistain vaalipaneelissa Kerimäellä ei puhuttu verotuksen tasosta, ei sotesta eikä Olavinkadusta.
Kerimäen lukiolaisten ja yhdeksäsluokkalaisten laatimat kysymykset seitsemän puolueen edustajille olivat napakoita ja suoraan nuorten elämään kytkeytyviä.
Puitua tuli niin kouluviihtyvyyden parantaminen kuin Savonlinnan vetovoiman lisääminen nuorten houkuttelemiseksi.
Vastaajajoukko edusti hyvin Savonlinnan maaseutualueita. Leena Sallinen (vas.), Teemu Tiainen (sd.), Jesse Härkönen (kesk.) ja Laura Itkonen (ps.) olivat Kerimäeltä ja Tiina Strandén (vihr.) sekä Esko Repo Punkaharjulta. Oona Ritola (kok.) tuli Savonlinnasta.

Oppilaiden laatiman kysymyspatterin purki paneelin puheenjohtajana Jenni Patamäki. Alkuun ehdokkaat pääsivät ilmoittamaan kantansa lukuisiin pikaväittämiin vihreillä ja punaisilla lapuilla.
Kaikki olivat yhtä mieltä, että kaikkien kuntalaisten tarpeita ei ole Savonlinnassa huomioitu tasapuolisesti.
– Monet palvelut ovat keskittyneet keskikaupungille. Lasten vuorohoitoa saattaa joutua hakemaan keskustasta Asemantien päiväkodista. Myöskään liikuntapaikkojen kunnossapidossa ei vallitse tasa-arvo, perusteli Teemu Tiainen.
Viikoittainen kasvisruokapäivä kouluihin sai useimmilta tukea. Tiina Strandénin mukaan kasvisruoasta saa nykyään todella maukasta ja terveellistä.
– Makkaran ystävätkin kestävät sen, totesi hän.

Koulumatkoja ei yleisesti pidetty liian pitkinä.
– Kouluverkko on sopivan tiheä ja liikenneyhteydet toimivat. Se on myös asuinpaikan valintakysymys, mutta kellään ei ole nyt liian pitkä matka, sanoi Jesse Härkönen. Esko Repo kuittasi, että Piojärven perukoilta joudutaan kulkemaan lakirajaa hipoen.

Lue lisää Kerimäen vaalipaneelista 6.4. Puruvedestä tai näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.
 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...