0

Rantakunnat lähtevät yhdessä messuille Helsinkiin

Järvi-Saimaan kunnat Enonkoski, Joroinen, Juva, Rantasalmi ja Sulkava näkyvät yhdessä ”isolla kirkolla”, kun OmaMökki-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4. Alueen kuntien messuyhteistyö toimii ilman hallintohimmeleitä.
– Vaikka kaikki päätökset messuihin liittyen tehdäänkin yhdessä, jokainen kunta vuorollaan ottaa järjestelyvastuun kokonaisuuden kasaan kuromisesta. Tämän vuoden messuissa on vastannut Joroisten kunta. Koska jokaisella kunnalla on samanlainen mahdollisuus vaikuttaa ja olla esillä, myös kustannukset jaetaan tasan viiden kunnan kesken. Messuyhteistyö perustuu vahvasti luottamukseen, Juvan kunnan kehittämispäällikkö Heidi Hänninen kertoo.

Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnat ovat tehneet messuyhteistyötä jo vuosia. Enonkoski tuli viidenneksi viime vuoden messuille.
– Enonkosken mukaantulo lähti heidän omasta toiveestaan ja keskusteltuamme neljän kunnan kesken toivotimme Enonkosken tervetulleeksi mukaan, Hänninen jatkaa.
Hänen mukaansa alueen kunnissa on paljon samaa, mutta toisaalta jokaisella kunnalla on omat erityispiirteensä.
– Yhteneväisyyksiä maaseutumaisuuden ja järvisyyden lisäksi ovat muun muassa vahva kulttuuriosaaminen, urheilutapahtumat, kansallispuistomaisemat ja golf. 

Lue lisää 30.3. Puruvedestä tai näköislehdestä osoitteessa puruvesi.net.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...