0

Makkaroista ei herrasmiessopimusta

Savonlinnan markkinoilla Linnakäristeestä tuli Suomen kuuluisin grillimakkara.
Vahinko, että ensimmäisessä lehtikirjoituksessa makkaran nimi ei tullut esiin. Kokoomuksen ja demareiden vaaliteltalla makkara sai aikaan suoranaisen hysterian.
Varsinkin eräällä kokoomuksen listalta valtuustoon pyrkivällä ehdokkaalla se meni niin pitkälle, että hän kirjoitti lappuja, joilla makkaroita sai ostaa hänen piikkiinsä. Hyvä niin. Olisi se ollut noloa, jos rahamiesten teltalla porukka olisi kuollut nälkään. Tämmöistä se saa aikaan, jos potee pahaa persuneuroosia. Mopo alkaa keulimaan.
 
Kun jotkut väittävät, että on tehty herrasmiessopimus, ettei makkaroiden ilmaisjakelua harrasteta – ei pidä paikkaansa.
Olin läsnä, kun viime eduskuntavaalien jälkeen käsiteltiin Savonlinnan markkinoiden pelisääntöjä. Tämmöistä herrasmiessopimusta ei tehty. Eikä sellaista sopimusta kokoomuksen ja demareiden kanssa voikaan tehdä. Heidän kanssaan tehdyt kirjalliset sopimuksetkaan ei aina pidä – että herrasmiehiä, herrasmiehiä…
Mitä tulee päätökseen makkaroiden ilmaisjakelusta, se ei ollut mikään yhden miehen show. Päätöksen teki se ryhmä, joka tekee lähes kaiken perussuomalaisten vaalityön Savonlinnan alueella. Kiitän kaikkia perussuomalaisten vaaliteltalla käyneitä henkilöitä, joita oli noin 700-900, erittäin hyvästä suhtautumisesta makkarasotaan. Monesta se tuntui olevan jopa hauskaa. Ja mikä tärkeintä, yrittäjä Eronen sai meiltä tuloa ja maksaa niistä verot Savonlinnan kaupungille. Ja perussuomalaisten saamasta puoluetuesta pieni osa palasi ruohojuuritasolle Savonlinnaan.

Veikko Puustinen
Kaupunginvaltuutettu
Kuntavaaliehdokas (ps)
Punkaharju

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...